Selby met hakken over de sloot naar 2e ronde WK

Wat een wedstrijd! Mark Selby moest zich tot de tanden toe bewapenen om de “Crucible Curse” niet direct in de eerste ronde te moeten ondergaan. In een spannende decider weet Selby dan uiteindelijk toch de tweede ronde van het WK te bereiken, ten koste van Kurt Maflin. 

SelbyMaflin

© Monique Limbos

Titelverdediger Selby ging de tweede sessie in met een 6-3 voorsprong. In de tweede sessie weet hij deze voorsprong uit te bouwen naar 8-4, mede door een 124-break. Maar dan neemt de Noor het heft in handen en begint aan een comeback. Met onder meer een 62- 47- en 51-break komt Maflin gelijk en met een 43-break in frame 17 zelfs 9-8 voor. Selby slaagt er vervolgens in met een 47-break de decider af te dwingen.

In de decider krijgt Selby de eerste kansen, maar weet deze niet om te zetten naar een hoge break.Maflin krijgt vervolgens een kans, maar mist een vrij eenvoudige rode bal naar de cornerpocket. Selby antwoordt met een 43-break, maar komt net te kort om de overwinning gelijk binnen te trekken. Na een paar goede safetys over en weer krijgt Selby toch de kans om de wedstrijd af te maken en doet dit ook.

De Engelsman is overduidelijk heel blij met deze overwinning en steekt onder een uitgelaten brul, zijn vuist in de lucht als hij matchball pot. Maflin probeert nog snookers te leggen, wat ook lukt, maar Selby’s antwoord daar op is subliem, waarop Selby het definitief af kan maken.

Selby zal donderdag zijn twee ronde-partij spelen, hij komt uit tegen de winnaar van de partij tussen Stephen Maguire en Anthony McGill. Deze partij wordt vanavond beslist, McGill staat 6-3 voor.

Lees ook:WK: McGill pakt voorsprong ten koste van struggelende Maguire
Lees ook:WK: McGill verslaat Maguire in decider, Higgins door
Lees ook:WK: Selby heeft moeite met McGill, Trump door naar 2e ronde
Lees ook:Finale Welsh Open: Higgins – Woollaston
Lees ook:WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.