WK: McGill pakt voorsprong ten koste van struggelende Maguire

Maar liefst 3 Schotse spelers stonden deze tweede sessie van de dag aan tafel, de kans op Schots succes was dan ook groot. En inderdaad, bij beide partijen staat Schotland aan het eind van de sessie voor. 

McGill

Het volledig Schotse onderonsje tussen Stephen Maguire en Anthony McGill zorgt voor een verrassing. McGill komt 1-0 en 4-1 voor te staan en geeft deze voorsprong de gehele sessie niet uit handen. Met breaks van 92, 53 en 53 is hij duidelijk de betere speler, waar Maguire gefrustreerd raakt en steeds slechter gaat spelen.

In frame 6 kan Maguire dan met een break 73 iets terug doen en een frame pakken, maar McGill weet het zevende frame gelijk weer op zijn naam te schrijven. Het achtste frame scoort Maguire dan een 86-break, maar McGill weet het spannende negende frame weer voor zich te winnen op een respotted black, om zo met een 6-3 voorsprong van zijn rust te kunnen gaan genieten.

Higgins

Ook John Higgins staat met 6-3 voor. Hij wist tegen Robert Milkins met breaks van 72, 64 en 62 de sessie naar zijn hand te zetten. Geen wedstrijd met hoge breaks, wel met degelijk spel.

De laatste sessie van de dag is nu bezig, met de beslissende frames tussen Mark Selby en Kurt Maflin (tussenstand 8-4 in het voordeel van Selby) en de eerste sessie voor Ricky Walden en Graeme Dott (tussenstand 1-1). Eurosport 1 zendt deze laatste sessie van de dag live uit.

Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:Higgins op voorsprong tegen Selby
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:WK: McGill verslaat Maguire in decider, Higgins door
Lees ook:WK: Selby heeft moeite met McGill, Trump door naar 2e ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.