Categorie: "Wereldkampioenschap"

Het wereldkampioenschap van…

Het hoogtepunt van het snookerjaar zit er weer op. Mark Selby heeft zich gisteren laten kronen tot wereldkampioen van het jaar 2016. Hiermee was dit natuurlijk het WK van de nieuwe wereldkampioen. Maar er waren meer spelers die opvielen. Een terugblik op de spelers die opvielen:

© World Snooker

Speelschema WK 2016, dag 17: finaledag!

De dag waar we het hele snookerjaar naar uitkijken: de laatste dag van het wereldkampioenschap in The Crucible Theatre in Sheffield. Of eigenlijk kijk ik er ook niet naar uit, want na vandaag moeten we weer een heel jaar wachten tot we weer een WK krijgen. En wat een WK hebben we gehad! Maar daarover later meer, eerst maar eens kijken waar, en hoe laat, we kunnen zien wie de nieuwe wereldkampioen wordt! 

© World Snooker

Speelschema WK 2016, 1e finaledag

Ding Junhui of Mark Selby. De Chinees die voor het eerst in een WK-finale staat, of de Engelsman die zijn tweede titel wil veroveren. Over twee dagen weten we wie zich wereldkampioen 2016 mag noemen. Vandaag starten we met de eerste en tweede sessie van deze finale in The Crucible Theatre, die vier sessies in beslag zal nemen.

Hoe laat wordt dit uitgezonden? Snooker.blog.nl zet het uiteraard voor je op een rijtje.

Selby door naar WK-finale

Mark Selby heeft zich in Sheffield geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap, waar hij op zoek zal gaan naar zijn tweede wereldtitel. De Engelsman treft in de finale morgenmiddag in het Crucible Theatre Ding Junhui uit China die zich vanmiddag al wist te plaatsen ten koste van Alan McManus uit Schotland. 

© World Snooker