Categorie: "Brazil Masters"

Brazilië, ook (ooit) gastheer van de snookerwereld

Vandaag zijn nog één keer alle ogen in de (voetbal-)wereld gericht op Brazilië, als Duitsland en Argentinië er de finale van het WK spelen.

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat Brazilië ook gastheer was van een Main Tour-snookerevent. De Brazil Masters was een resultaat van de expansiedrang van World Snooker-baas Barry Hearn, maar kwam nooit echt van de grond.

Veel toppers zegden in 2011 af voor de eerste editie, en een tweede kwam er nooit.

…Ondanks Murphy’s 139 in de finale keerde de Brazil Masters nooit meer terug…

Meesterlijke Murphy beste in Brazilië

Shaun Murphy heeft vannacht de eerste editie van de Brazil Masters op zijn naam geschreven met een daverende 5-0 zege in de finale tegen Graeme Dott.

De Engelsman had slechts 64 minuten nodig om zijn vijf frames binnen te halen. Alleen het tweede frame was close, verder scoorde Murphy breaks van 81, 54, 70 en 139.

Die laatste break was pas de vierde century van het toernooi, en veruit de hoogste. Murphy verdiende in totaal $46.000 op het eerste Zuid-Amerikaanse proftoernooi.

…Murphy geeft Dott geen schijn van kans in de finale, 5-0…

Murphy en Dott strijden om eerste Brazil Masters-titel

De finale van het allereerste proftoernooi ooit in Zuid-Amerika, de Brazil Masters, gaat vannacht (vanaf 00.30 uur…) tussen Shaun Murphy en Graeme Dott.

Murphy had het aanvankelijk lastig met een sterk startende Stephen Hendry, maar won die halve finale uiteindelijk simpel met 5-1 nadat de Schot helemaal was weggezakt.

Eerder vandaag had Dott zich al ten koste van Peter Ebdon voor de finale geplaatst.

…Hendry, die een snooker legt achter geel, is niet opgewassen tegen Murphy…

Brazil Masters: Dott als eerste naar finale

Als ik een poezie-album had, zou iemand er nu in schrijven: Bloemen verwelken en schepen vergaan, maar snooker.blog.nl blijft altijd bestaan. En zo is het maar net.

Kortom, na een week oorverdovende stilte op dit blog is het vanaf nu weer business as usual. Waarbij vooruitkijken altijd beter is dan achteromkijken.

Vooruitkijken naar de finale van de Brazil Masters, bijvoorbeeld. Daarvoor heeft Graeme Dott zich vanmiddag als eerste speler geplaatst.

…Dott ziet deze plant mislukken maar wint de partij tegen Ebdon wel…

Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren

World Snooker-baas Barry Hearn is woedend op de negen toppers die hun uitnodiging voor de Brazil Masters naast zich neer hebben gelegd.

Zoals bekend reizen Mark Williams, John Higgins, Ding Junhui, Neil Robertson, Stephen Maguire, Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en Matthew Stevens in september niet af naar Brazilië voor het eerste Main Tour-event ooit in Zuid-Amerika.

“Het wordt tijd dat alle spelers en vooral de toppers … begrijpen dat snooker een sport is en geen hobby, dat ze professionele sporters zijn en geen parttimers”, aldus Hearn.

Dat schrijft de World Snooker-baas in een brief aan alle spelers, waaruit David Hendon uitgebreid citeert op zijn Snooker Scene Blog.

Vooral Trump en Ding krijgen de wind van voren.

Mark Selby als No. 1 geplaatst op Brazil Masters

Mark Selby is de hoogst geplaatste speler die in september meedoet aan de Brazil Masters in Florianopolis, het eerste Main Tour-event ooit op Zuid-Amerikaanse bodem.

Selby, nummer 3 van de wereld, krijgt meteen een loodzware opgave voor zijn kiezen met Stuart Bingham, die vorige week nog het Australian Goldfields Open won.

Van de actuele top-10 zijn verder alleen Shaun Murphy en Ali Carter van de partij op het invitatie-event. Dat blijkt uit het speelschema op de Braziliaanse toernooiwebsite.

Op worldsnooker.com is het schema nog niet te vinden.

Ding daagt Trump uit voor revanche WK-semifinale

Ding Junhui wil revanche op Judd Trump. De Chinees heeft een rematch voorgesteld van hun halve finale op het WK – en Trump neemt de uitdaging aan.

Ding verloor in april in de Crucible na een 15-14 voorsprong met 15-17 van de Engelsman, die vervolgens in de finale zijn meerdere moest erkennen in John Higgins.

De hernieuwde confrontatie vindt op 17 en 18 september plaats. Groot verschil: nu heeft Ding een thuiswedstrijd want gespeeld wordt in Guangzhou.

Dat heeft Trump vanochtend via Twitter bekendgemaakt.

Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië

logo World Snooker (small)Een primeur voor Zuid-Amerika! Volgend jaar zal er voor het eerst een Main Tour-toernooi plaatsvinden: de Brazil Masters in Sao Paulo.

Het event vindt medio september plaats en begint als invitatietoernooi. Slaat het aan, dan zou het daarna als rankingevent aan de kalender worden toegevoegd.

Dat heeft World Snooker-baas Barry Hearn bekendgemaakt.

Aan de eerste editie zullen twaalf toppers en vier wildcards – van wie twee uit Brazilië – deelnemen.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar een kanttekening is wel op zijn plaats.