Categorie: "Terugblik 2015"

Terugblik 2015: Top en flop december

TOP:

In een prachtige finale weet Neil Robertson het UK Championship te winnen en scoort ook nog eventjes een 147-break in deze finale. Liang Wenbo is zijn tegenstander in deze finale, die met 10-5 het onderspit moet delven. De Australiër schrijft hiermee geschiedenis, hij is de eerste speler die in een Triple Crown-finale een maximumbreak maakt.

Terugblik 2015: Top en flop oktober

TOP: 

Roy Stolk schrijft geschiedenis door het allereerste toernooi van de ClickSite Grandprix op zijn naam te schrijven in Jumbo SC in Warmond. Stolk won in de finale van Jumbo-eigenaar en medeorganisator van de CSGP, Florian Moederscheim, met 3-0. Het eerste toernooi van de reeks kent met 33 deelnemers een succesvolle start.

Terugblik 2015: Top en flop september

TOP:

(c) Corné Kuijpers

De top van september is natuurlijk het Haags Open. De organisatie meldt enkele dagen voor de start dat er geen inschrijving meer bij kan, wat betekent dat ze aan een record aantal inschrijvingen zitten. Uiteindelijk is Fozan Masood de toch wel verrassende winnaar van het toernooi, terwijl Niki Lin in het B-toernooi de overwinning opeist. In het jeugdtoernooi gaan Kendrew Oei (kadetten) en Kaylash Persad (junioren) met de eer strijken.

Terugblik 2015: Top en flop juli

TOP:

Voor de 27e keer in zijn carrière slaagt John Higgins er in om een rankingtitel te winnen. Dit keer wint hij de Australian Open. In de finale verslaat hij Martin Gould met 9-8, waarbij hij in de decider een 89-break scoort.

Terugblik 2015: Top en flop juni

TOP:

Op het Europees Kampioenschap in Praag slaagt Wendy Jans er in haar 9e Europese titel te veroveren. In de finale verslaat zij Daria Sirotina uit Rusland met een whitewash: 5-0.  Ook Nederland valt een podiumplaats te beurt: Joris Maas behaalt de halve finale bij de senioren en verliest daar van Darren Morgan uit Wales met 5-1. Morgan zal uiteindelijk ook de Europese titel wederom veroveren.

© ebsa.tv

Terugblik 2015: Top en flop mei

In mei 2015 was er heel veel nieuws. Omdat ik lastig kon kiezen, deze maand dus 2 tops en 2 flops!

TOP:

Uiteraard mag de winst van Stuart Bingham op het WK niet onvermeld blijven. Hij wint de finale van Shaun Murphy met 18-15. Ondanks een achterstand van 8-4 weet de Engelsman de wedstrijd in zijn voordeel om te buigen en de eerste wereldtitel van zijn carrière te pakken. Hij koopt later de kampioenstafel om er thuis nog lang van na te kunnen genieten.

© Monique Limbos

Terugblik 2015: Top en flop april

TOP:

De de hegemonie van Reanne Evans, is er nu een nieuwe ster aan het firmament: Ng On Yee mag zich de nieuwe wereldkampioene noemen van de WLBSA. On Yee schakelde Evans in de halve finale uit door met 4-2 de titelverdedigster te verslaan. De uit Hong Kong afkomstige speelster versloeg in de finale Emma Bonney met 6-2.

© IBSF
Ng On Yee met Pankaj Advani, dit jaar bij het WK 6-reds

Terugblik 2015: Top en flop maart

TOP:

De Belgische referee Olivier Marteel krijgt in maart het prachtige bericht dat hij de finale van het wereldkampioenschap in Sheffield zal mogen leiden. Voor Marteel een enorme eer, en een bekroning op zijn carrière als referee. Marteel is de eerste Belg die deze eer te beurt valt.

© Monique Limbos