Categorie: "PowerSnooker"

8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… PowerSnooker nu echt K.O.

PowerSnooker lijkt een geruisloze dood gestorven.

Ik weet dat ik zo’n mededeling al eerder op dit blog heb gepost, maar nu lijkt het toch echt definitief einde oefening voor deze merkwaardige snookervariant.

De WPBSA heeft namelijk een PowerSnooker-toernooi, dat voor begin oktober als to be confirmed op de Main Tour-kalender stond, geschrapt.

Het is nu al de derde keer op rij dat een event niet doorgaat.

Aangekondigd PowerSnooker-event gaat niet door

De definitieve nekslag voor het fenomeen PowerSnooker? Het toernooi dat voor maart in Londen was aangekondigd, gaat niet door. En nieuwe events staan niet gepland.

De toch al in nevelen gehulde toekomst van deze snookervariant lijkt nu dus echt uitzichtloos. Puristen en traditionalisten zullen er geen traan om laten.

PowerSnooker werd in 2010 met veel bombarie (“Cue The Revolution!”) geïntroduceerd en beleefde in 2011 een tweede editie. Door de vreemde spelregels en het stomdronken en luidruchtige publiek hadden beide toernooien met snooker weinig te maken.

Mijn analyse van de pro’s en – vooral – contra’s van PowerSnooker kun je hier teruglezen.

Toch kondigden de organisatoren meermaals een vervolg aan – dat er nooit zou komen.

PowerSnooker probeert het nog maar een keer

Het brallerige zuipfeest dat PowerSnooker heet, is terug.

Opvallend genoeg vindt in maart in Londen voor de derde keer een toernooi van die merkwaardige snookervariant plaats. Opvallend, omdat het format al twee keer ten dode leek opgeschreven en maar zich blijkbaar niet laat uitroeien.

Deelnemers en datum zijn nog niet bekend. Er staat alleen een promoclip op de website.

PowerSnooker is als het laken – te glad

PowerSnooker, take two. Afgelopen weekend hebben we het vervolg kunnen zien van wat vorig jaar als een revolutie van het snooker werd aangekondigd.

Is mijn kritische mening van destijds nu veranderd?

Nee, helaas niet. Ook na het spektakel (?) van zaterdag en zondag in Manchester heb ik niet de indruk dat deze variant van snooker de sport blijvende meerwaarde gaat opleveren.

Ik ben niet tegen vernieuwingen – integendeel, zo vind ik de World Snooker Shoot-Out bijvoorbeeld wél een geslaagde innovatie – maar PowerSnooker heeft het niet voor mij.

Gold for Gould: O’Sullivan laat zich verrassen in finale

Niet favoriet en titelverdediger Ronnie O’Sullivan, maar Martin Gould is vanavond in Manchester winnaar geworden van de PowerSnooker Masters.

Gould stond na een kwartier in de finale nog met 90-234 achter, maar kroop gaandeweg steeds dichterbij en kwam met nog 4 minuut 30 op de klok voor het eerst op voorsprong.

Die hield hij vast en Gould won uiteindelijk met 286-258 van O’Sullivan, die in de laatste 11 minuten van de eindstrijd geen enkele bal (!) meer potte.

…Gould loopt zijn grote achterstand op O’Sullivan in en wint de finale nog…

PowerSnooker: O’Sullivan wint in slotseconden van Dott

Eindelijk een spannende partij op de PowerSnooker Masters: titelverdediger Ronnie O’Sullivan klopte zoëven in de laatste kwartfinale Graeme Dott met 185-182.

Toen referee Jan Verhaas met nog slechts 6 minuten en 22 seconden op de klok de ballen voor de laatste keer klaarlegde, stond O’Sullivan nog met 109-182 achter.

Met een uitgekiende break werkte O’Sullivan die achterstand nog weg.

De grote man van de middagsessie was echter Mark Selby, die tegen Mark Allen liefst 398 punten wist te scoren, waar de Noord-Ier op een schamele 56 bleef steken.

…Selby klopt Allen met liefst 398-56 en ontmoet Gould in de halve finales…

O’Sullivan favoriet voor nieuwe PowerSnooker-titel

De winnaar van 2010 lijkt ook nu de grootste kanshebber op de PowerSnooker-titel: Ronnie O’Sullivan imponeerde in de eerste ronde tegen Ali Carter.

O’Sullivan speelde als enige een total clearance van 127 punten en bleef kalm toen Carter tegen het einde een prima mogelijkheid kreeg om te winnen – maar die kans liet liggen.

Uiteindelijk werd het 335-245. In de kwartfinales is Graeme Dott O’Sullivans opponent.

Dott schakelde de verliezend finalist van vorig jaar uit, Ding Junhui, met duidelijk verschil, 288-182. Ook Stephen Lee en Neil Robertson plaatsten zich voor de slotdag.

…Williams, licht trekkebenend, verliest met klein verschil van Lee…

PowerSnooker Masters: Higgins, Trump eruit

Zo, de helft van de eerste ronde van de PowerSnooker Masters zit erop. Door naar de kwartfinales zijn Mark Selby, Mark Allen, Martin Gould en Stuart Bingham.

Zijn wonnen van achtereenvolgens Matthew Stevens, John Higgins, Judd Trump en Shaun Murphy in vier partijen met een – naar mijn mening – beperkte amusementswaarde.

De deels curieuze spelregels zijn niet gewijzigd ten opzichte van de première een jaar geleden. Alleen de speelbal (met stippen) en de PowerBall zien er iets anders uit.

…Gould zorgt voor een verrassing door Trump kansloos te laten…

Williams verstuikt enkel bij stoeipartij met zoontjes

Mark Williams is opnieuw geblesseerd geraakt in huiselijke kring. Dit keer verstuikte de Welshman een enkel bij het stoeien met zijn zoontjes Connor en Kian.

Dat meldt Janie Watkins van On Q Promotions vanavond op Twitter. Volgens Watkins zal Williams komende zaterdag “hopping around the table at Power Snooker”.

Williams heeft inmiddels een naam hoog te houden als het gaat om ongelukjes in en om zijn huis in Ebbw Vale. Zo blesseerde hij ooit zijn hand bij het voederen van zijn hond.

…Williams, hier tijdens de Shanghai Masters in 2010, heeft een pijnlijke enkel…

Proost! PowerSnooker nu toch een blijvertje

Niet vergeten genoeg bier en chips in te slaan, want komend weekend gaan we weer PowerSnooker-en.

Gezien de volumes alcohol die vorig jaar werden genuttigd, zouden we het toernooi beter BrouwerSnooker kunnen noemen. Zelf dacht ik lange tijd dat dit bierfeest geen vervolg zou krijgen… maar ik had het mis. PowerSnooker – “Cue the revolution” – is here to stay!

En neem dat maar letterlijk, want ITV heeft inmiddels een driejarig contract afgesloten. De PowerSnooker Masters gaan bovendien landen als Rusland en India aandoen.