Categorie: "Wuxi Classic"

Wuxi Classic: Robertson viert toernooizege niet

Zijn tiende rankingtitel had Neil Robertson tegen iedereen willen winnen – alleen niet tegen zijn goede vriend Joe Perry. Toch gebeurde precies dat vandaag.

Robertson versloeg zijn trainingsmaat met 10-9 in de finale van de Wuxi Classic en pakte zo zijn tiende eindzege – evenveel als snookerlegende Jimmy White.

Robertson stond met 0-3 en 3-5 achter, met 8-6 vóór en weer met 8-9 achter, maar won uiteindelijk de laatste twee frames om de zege op te eisen.

…Robertson en Perry vóór het begin van hun dramatische finale…

Wuxi Classic: Robertson en Perry naar finale

Titelverdediger Neil Robertson krijgt zondag te maken met Joe Perry in de finale van de Wuxi Classic, het eerste grote rankingevent van het seizoen.

Robertson plaatste zich vanochtend ten koste van Barry Hawkins (6-3). Perry volgende vanmiddag met een zege op Martin Gould (6-4).

Waar Robertson op jacht is naar de 10e toernooizege in zijn carrière, zou het voor Perry pas zijn eerste echte rankingoverwinning betekenen.

…Perry klopt Gould met 6-4 en stuit in de finale op Robertson…

Wuxi Classic: Murphy laat Robertson ontsnappen

Shaun Murphy heeft verzuimd ten koste van Neil Robertson de halve finales van de Wuxi Classic te bereiken. Het werd 4-5 voor de titelverdediger.

In de zeer wisselvallige partij, waarin beiden slechts één break van meer dan 50 punten scoorden, kwam Murphy op een 4-3 voorsprong.

En in het slotframe stond Murphy 40 punten voor en de laatste drie rode ballen lagen perfect. Toch miste hij de eerste van die drie op onbegrijpelijke wijze. Robertson veerde op uit zijn stoel en profiteerde dankbaar met een 43 clearance.

In de halve finale is morgen Barry Hawkins zijn opponent.

…Robertson pot de laatste zwarte bal en ontsnapt tegen Murphy, 5-4…

Wuxi Classic: Robertson simpel naar kwartfinales

Neil Robertson lijkt op de beste weg om zijn vorig jaar gewonnen Wuxi Classic-titel succesvol te verdedigen. Vanochtend klopte hij Michael Holt met 5-1.

Robertson, die een break van 130 scoorde, moest in vijf van de zes frames eerst een (kleine) achterstand wegwerken maar pakte een onbedreigde zege.

In de kwartfinales morgen is zijn tegenstander Shaun Murphy, die de opmars van de tiener-wildcard Zhao Xintong een halt toeriep, 5-2.

…Holt kan het titelverdediger Robertson niet echt moeilijk maken, 1-5…

Wuxi Classic: Wenbo verrast wereldkampioen Selby

Mark Selby heeft zijn eerste nederlaag als regerend wereldkampioen te pakken.

De Engelsman verloor vanmiddag in de slotsessie van de tweede ronde op de Wuxi Classic na een 0-2 en 2-4 achterstand met 3-5 van Liang Wenbo.

Selby werkte een 0-2 achterstand weg met breaks van 81 en 119, waarna ook Wenbo een century scoorde. Wenbo speelt nu tegen Joe Perry.

…Wenbo gaat frame acht pakken en dus de zege, 5-3 tegen Selby…

Wuxi Classic: McManus klopt Higgins opnieuw

Weer droeg hij zijn Schotse ruitjesbroek, en weer won hij van John Higgins.

Net als in de eerste ronde van het WK in april (10-7) was Alan McManus vanochtend op de Wuxi Classic te sterk voor zijn illustere landgenoot, 5-4.

Higgins scoorde onder andere een 91 en kwam met 1-3 vóór, maar uiteindelijk won McManus de partij op de allerlaatste zwarte bal van de decider.

…McManus, met ruitjesbroek, pot de laatste zwarte bal en klopt Higgins…

Wuxi Classic: Snooker weer terug op TV

Met het gisteren begonnen hoofdtoernooi van de Wuxi Classic is snooker voor het eerst sinds het WK weer teruggekeerd op de tv-schermen.

Het eerste kleine rankingevent van het nieuwe seizoen vond de afgelopen dagen al plaats: het Yixing Open (Asian Tour 1) werd gewonnen door Ding Junhui…

… die echter in Wuxi ontbreekt. Ding verloor vorige maand tijdens de in Engeland gespeelde voorrronde sensationeel met 0-5 van amateur Oliver Brown.

…Hawkins wint in de eerste ronde zonder problemen van Page, 5-0…

Wuxi Classic: Selby sterk in eerste partij na WK

Drie weken en twee dagen na zijn triomf op het WK is Mark Selby het nieuwe Main Tour-seizoen met een overtuigende overwinning begonnen.

Selby klopte John Astley met 5-0 in de kwalificatie voor de Wuxi Classic. Hij opende met een break van 95 – en miste toen zwart voor een century.

Selby had verder breaks van 61 en 53 op weg naar de onbedreigde zege.

…Selby scoort een 95 in zijn eerste frame als wereldkampioen…

Wuxi Classic: Brecel strijdend ten onder

Het nieuwe Main Tour-seizoen is voor Luca Brecel begonnen met een nederlaag. Tegen Craig Steadman werd het vanavond in Gloucester 4-5.

Brecel, die nog wel een 1-4 achterstand ongedaan wist te maken, reist volgende maand dus niet naar het hoofdtoernooi van de Wuxi Classic in China.

Brecel speelde bij vlagen prima maar in andere delen van de partij liet zijn safetyspel het lelijk afweten en miste hij meerdere cruciale pots.

…Brecel domineert het openingsframe maar verliest van Steadman…

SnooKort: Partij Brecel tóch live op internet

Gisteravond speculeerde ik er al op, nu is het gewis: Luca Brecels partij tegen Craig Steadman in de voorronde van de Wuxi Classic wordt vanavond vanaf 20 uur Nederlandse tijd rechtstreeks uitgezonden op internet. Brecel zou aanvankelijk niet op een livestream-tafel spelen. Dat gebeurt nu toch doordat een andere partij is komen te vervallen.

> meer info: livestream World Snooker