WK: McGill verslaat Maguire in decider, Higgins door

John Higgins is door naar de volgende ronde van het WK snooker in de Crucible in Sheffield. Met ogenschijnlijk niet veel moeite wist hij Robert “The Milkman” Milkins te verslaan met 10-5. Stephen Maguire is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de laatste 16. Hij verloor van Anthony McGill met 10-9. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Na de eerste sessie leidde de Schot al met 6-3. Vanavond ging Higgins direct voortvarend van start door twee frames op rij te winnen met een 77- en een 75-break. Milkins pakte nog twee frames terug, maar de oud-wereldkampioen rondde de eerste ronde af met een 69- en een 106-break om zo zijn plaats in de tweede ronde te reserveren. Higgins zal uitkomen in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Ding Junhui en Mark Davis.

Beduidend spannender was de wedstrijd tussen Stephen Maguire en Anthony McGill. McGill stond 6-3 voor na de eerste sessie en bouwde die voorsprong direct verder uit naar 8-4 en 9-5. Maguire begint vervolgens echter aan een comeback. Met breaks van 51, 56 en 81 weet hij zelfs een decider af te dwingen.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

In die decider laat McGill grote klasse zien. Onder die druk, op die plaats, op dat moment een 122-break produceren, dat zullen niet veel mensen hem na doen. Sterker nog, slechts twee maal eerder is er in een decider in de Crucible een century-break geproduceerd. Terry Griffiths deed het in 1979 en Peter Ebdon in 1996.

McGill komt in de tweede ronde uit tegen Mark Selby, die zich zaterdag reeds wist te plaatsen na een zeer spannende overwinning op Kurt Maflin, met 10-9.

Lees ook:Higgins naar huis op UK Championship
Lees ook:WK: Ding door naar kwartfinale, Allen behoudt voorsprong
Lees ook:WK: Selby heeft moeite met McGill, Trump door naar 2e ronde
Lees ook:McGill verrast Murphy
Lees ook:WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill

Eén reactie op “WK: McGill verslaat Maguire in decider, Higgins door

  1. Gerben

    Dat is heel goed nieuws :-) en John Higgins is mijn favoriet :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.