WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill

Titelverdediger Mark Selby is er niet in geslaagd de Crucible Curse te verslaan. Hij verloor vanavond met 13-9 van Anthony McGill en schaart zich zo in de rij van wereldkampioenen die niet hun 1e titel wisten te verdedigen. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

McGill had na de eerste twee sessies al een voorsprong van 10-6. De jonge Schot wist deze voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen. Selby scoorde nog een 101-break op een 12-8 achterstand, maar het 22e frame luidde het einde van Selby op het WK 2015 in, McGill pakte het frame en de wedstrijd met een 82-break. Een indrukwekkende prestatie van deze jonge debutant!

McGill is hiermee de eerste kwartfinalist en zal uitkomen tegen Joe Perry of Shaun Murphy. Zij spelen zondag twee sessies, de derde en beslissende sessie wordt maandagmiddag gespeeld.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel kijkt Graeme Dott nog steeds tegen een achterstand aan. Stond hij na de eerste sessie 6-2 achter, in de tweede sessie is de achterstand vergroot tot 11-5 in het voordeel van Stuart Bingham. Bingham scoorde onder meer een 102-break. Morgenmiddag wordt de laatste sessie van deze wedstrijd gespeeld.

Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:Speelschema dag 11 WK snooker, kwartfinales, 28-04
Lees ook:WK Trump kent vliegende start in kwartfinale tegen Ding
Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:WK: Selby heeft moeite met McGill, Trump door naar 2e ronde

Eén reactie op “WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.