Categorie: "Trivia"

Transfer op de snookerlaken-markt

Er heeft een grote transfer plaatsgevonden op de markt voor de biljart- en snookerlakens. Het bedrijf WSP Textiles, wat sinds 1980 al verantwoordelijk is voor onder andere de bekende Strachan-lakens van het wereldkampioenschap in Sheffield, is verkocht. 

Snookerquiz

Ik heb de link vast al eens gedeeld hier, maar ze blijven leuk. Hoeveel weet jij eigenlijk over het snooker?

De laatste nieuwtjes

Het lijkt zo na het WK stil op snookergebied, maar achter de schermen gebeurt er toch nog wel het een en ander. Een klein overzicht van wat snookernieuwtjes van de afgelopen week:

© Monique Limbos

Leuke linkjes

Zo rondom een WK komen er altijd leuke weetjes en artikelen te voorschijn. Ik heb er een aantal voor jullie verzameld de afgelopen weken:

© Anil Soekhradj ‘SC De Loods’

Duur kadootje?

Zoek je nog een leuk cadeautje voor de echte snookerfan? Dan heb ik hier het perfecte cadeau voor je. Mits je tenminste een goed gevulde portemonnee hebt, want dit boek kost maar liefst 2.775,00 euro. 

…de Heilige Graal?…

20.000 centurybreaks

Volgens de berekeningen van Eurosport is de 118-break die Neil Robertson net tegen Tony Drago, in de Gdynia Open in Polen maakte, de 20.000e centurybreak ooit gemaakt. Of dit verhaal ook echt klopt is lastig na te gaan, maar het is een mooie reden voor wat cijfers die wel te controleren zijn:

De geschiedenis van de snookerkeu

Mijn dochtertje vroeg gisteren hoe lang het snooker al bestaat. Daar kon ik redelijk makkelijk antwoord op geven. Maar hoe lang bestaat de snookerkeu eigenlijk, zoals die tegenwoordig gebruikt wordt? En hoe komen we eigenlijk aan de krijtjes, zoals wij die nu kennen?

(c) snooker.blog.nl