Categorie: "Terugblik 2014"

Terugblik 2014: Top en flop december

TOP:

In de finale van het UK Championship staan dezelfde spelers als vorige maand in de finale van het Champion of Champions. Judd Trump is vast van plan nu wel te winnen van Ronnie O’Sullivan. Hij komt echter in zwaar weer en staat met de rug tegen de muur met een 9-4 achterstand. Maar Trump vecht zich terug, helemaal terug naar 9-9.

(c) Monique Limbos

Terugblik 2014: Top en flop november

TOP:

In november is er zoveel goed nieuws, dat ik eigenlijk niet kan kiezen. Bij deze dus de highlights:

Ronnie O’Sullivan wint de finale van de Champion of Champions, door de winnen van Judd Trump. Het is voor The Rocket het tweede jaar op rij dat hij deze titel, en de bijbehorende geldbuidel, pakt.

(c) Monique Limbos

Terugblik 2014: Top en flop oktober

TOP:

In oktober beleeft Ali Carter zijn officieuze rentree op de tour. Bij het invitatietoernooi in Hong Kong weet Carter tijdens zijn comeback zelfs het toernooi op zijn naam te schrijven. In een spannende finale weet hij met 7-6 van Shaun Murphy te winnen. In de finale scoort hij twee centurys.

(c) Tommy Tanaka

Terugblik 2014: Top en flop september

TOP:

Michael Georgiou wint voor de tweede maal op rij het Haags Open, door in de finale met 4-0 te winnen van Roy Stolk. In het tweede frame maakte Georgiou nog een 124-break, de hoogste break van dit toernooi blijft echter in handen van Stolk, die in de halve finale tegen Joris Maas een 141 scoorde.

Terugblik 2014: Top en flop augustus

TOP:

Mark Selby is de winnaar van de eerste Kasparsky Riga Open. Hij wint hiermee een cheque van 25.000 euro èn de eerste plaats op de ranking. Net als eerder dit toernooi kwam Selby ver achter, zelfs 3-0 achter, maar wist hij de wedstrijd toch in zijn voordeel om te buigen en te winnen met 4-3. 

Mark Selby met de trofee van de Karsparsky Riga Open
(c) Monique Limbos

Terugblik 2014: top en flop juni

TOP:

Voor de 8e keer in haar carrière pakt Wendy Jans de Europese titel. In de finale had Jans weinig moeite met Anastasia Nechaeva, 5-0. Gestart als de absolute topfavoriete, gaf Jans in het hele toernooi slechts één enkel frame af. Na negen partijen staat Jans dan ook op een framesaldo van liefst 32-1. Hoezo, dominant?

Terugblik 2014: Top en flop mei

TOP:

Tijdens het Belgisch Kampioenschap is Luca Brecel in mei 2014 opnieuw Belgisch Kampioen geworden. Hij won in de finale van Yvan van Velthoven met 7-5. Voor Brecel was dit zijn derde titel.
In het vrouwentoernooi wist Wendy Jans haar titel ook succesvol te verdedigen. Zij liet uitdaagster Cathy Dehaene geen kans, 4-0. Voor Jans was dit al haar twaalfde nationale titel.

(c) Monique Limbos

Terugblik 2014: Top en flop april

TOP:

Wat een ongelofelijke prestatie, en tevens het bewijs dat hij een topseizoen achter de rug heeft: Neil Robertson maakt zijn 100e century in één seizoen. Nooit eerder kwam een speler ook maar in de buurt van dat aantal. Het vorige record was in handen van Trump, maar diens totaal van 61 breaks van tenminste 100 punten had Robertson begin januari al verbroken. En uitgerekend tegen Judd Trump haalt Robertson de “ton of tons”.

(c) Monique Limbos

Terugblik 2014: Top en flop maart

TOP:

Voor het eerst in drie jaar, weet Shaun Murphy weer een titel te pakken. Hij wint de Haikou World Open, door in de finale te winnen van Mark Selby met 10-6. Voor Muprhy is het de vijfde titel uit zijn loopbaan, maar de eerste sinds 2011, toen hij de PTC Grand Final won.