WK: Ding door naar kwartfinale, Allen behoudt voorsprong

Na de verrassende winst van Anthony McGill gisteren, is nu de tweede kwartfinalist bekend: Ding Junhui heeft zich weten te plaatsen, ten koste van John Higgins, door in de tweede ronde van het WK in Sheffield te winnen met 13-9. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

De oud-wereldkampioen leidde na de eerste sessie met 5-3, maar Junhui had een uitstekende tweede sessie, waardoor hij de leiding overnam met 9-7. In de derde en laatste sessie vanmorgen liep hij gelijk verder uit door frame 17 en 18 te pakken. Higgins vocht zich terug met een 94-break, maar de Chinees wist zijn score op scherp te zetten door een 89-break.

De Schot wist met hard werken en een beetje geluk het 21e frame nog binnen te slepen, maar daarna was Junhui met een paar kleine breakjes de winnaar van het laatste frame en de wedstrijd. Junhui zal in de kwartfinale uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Judd Trump en Marco Fu. Deze wedstrijd start dinsdag.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel verdedigde Mark Allen zijn 5-3 voorsprong tegen Barry Hawkins. In deze tweede sessie werden een paar hoge breaks gescoord, Hawkins maakte een 92, een 108 en een 132-break. Allen scoorde een 81- en een 115-break. De 8 frames van deze tweede sessie werden netjes verdeeld tussen de beide spelers, waardoor de voorsprong van Allen nog steeds in tact is, hij leidt met 9-7. Vanavond zal de derde en laatste sessie gespeeld worden.

Lees ook:WK: Murphy op voorsprong in halve finale
Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale
Lees ook:WK: Prachtige comeback voor Hawkins brengt hem in de kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.