Eerste vier kwartfinalisten bekend

Mark Williams, Mark Selby en Alan McManus hebben zich gisteren in een paar spannende wedstrijden in The Crucible Theatre weten te plaatsen voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap in Sheffield. Hiermee zijn er nu vier van de acht kwartfinalisten bekend en zijn we dus op de helft van de tweede ronde. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Alan McManus versloeg in de ochtendsessie Ali Carter met 13-11, ondanks een eerdere voorsprong van 9-7 in het voordeel van The Captain na de tweede sessie. De Schot wist de eerste vier frames van de derde en laatste sessie te winnen, met onder meer een 119-break. Carter snoept dan een frame terug met een 71-break, maar McManus weet frame 22 ook naar zich toe te trekken, waardoor hij slechts één frame verwijderd is van de score.

Weer doet Carter goede pogingen om in de wedstrijd te blijven, met het scoren van een 100-break brengt hij de score naar 11-12, maar uiteindelijk weet de Schot de wedstrijd af te maken en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale. Daar zal hij de winnaar treffen van de wedstrijd tussen Ricky Walden en John Higgins.

Deze wedstrijd heeft zijn eerste sessie reeds gehad. Tot 2-2 gingen beide heren gelijk op, maar Higgins liep daarna twee frames uit. Walden pakt dan nog een frame terug, maar Higgins sluit de sessie met 5-3 winnend af door een 107-break te maken. Deze wedstrijd wordt vanmiddag vervolgd.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Mark Williams versloeg zijn goede vriend Michael Holt met 13-8. Williams leidde na de eerste twee sessie al met 10-6, en wist het eerste frame van de derde sessie ook op zijn naam te schrijven met een 50-break. Holt vuurt fan terug met een 75- en een 109-break waarmee hij twee frames pakt en dreigt het derde frame ook te pakken met een 56-break, maar de Welshman weet daar een stokje voor te steken.

Door dit frame af te snoepen van Holt komt Williams op slechts één frame afstand van de overwinning te staan en lijkt het verzet van Holt gebroken.  In het 21e frame weet Williams met een 58-break de wedstrijd te beslissen in zijn voordeel. Williams treft in de volgende ronde de winnaar van de wedstrijd tussen Judd Trump en Ding Junhui, deze wedstrijd start zometeen!

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Mark Selby moest stevig aan de bak tegen zijn landgenoot Sam Baird. Na de eerste sessie stond de score gelijk op 4-4, na de tweede sessie leidde de nummer 1 van de wereld met 9-7. Bij de start van de derde sessie loopt Selby direct verder uit met breaks van 134 en 84. Baird laat echter een enorme vechtlust zien en weet de daaropvolgende vier frames te winnen, waardoor de score weer gelijk komt te staan.

Selby wordt echter, zoals meestal, scherper als hij onder druk staat en weet de wedstrijd dan ook te beslissen door de laatste twee frames te pakken die nodig zijn voor een plaats bij de laatste 8. Selby treft daar de winnaar van de partij tussen Kyren Wilson en Mark Allen, ook deze wedstrijd start zo direct.

HAwkins

Tot slot valt nog te vermelden dat Barry Hawkins met 5-3 leidt tegen Ronnie O’Sullivan na de eerste sessie. The Rocket wist met een 139-, een 88- en een 103-break 3-2 voor te komen, maar zag Hawkins zich terugvechten en de laatste drie frames van de eerste sessie op zijn naam zetten. Deze wedstrijd wordt vanmiddag vervolgd.

Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte
Lees ook:Selby wint, Robertson op achterstand
Lees ook:WK Trump kent vliegende start in kwartfinale tegen Ding
Lees ook:Williams ruim door, Selby op comfortabele voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.