Selby wint, Robertson op achterstand

Mark Selby heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap in Sheffield. Hij won vanmiddag van zijn landgenoot Robert Milkins met 10-6. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Selby had na de eerste sessie een comfortabele voorsprong van 7-2, maar Milkins was duidelijk niet van plan zich in de tweede sessie als een mak schaap naar de slachtbank te laten leiden. Hij won de eerste drie frames dan ook met breaks van 50, 61 en 62. Ook het vierde frame wist hij op zijn naam te schrijven, ondanks een 60-break van de wereldrankingleider.

Selby is daarna echter in staat het heft weer in handen te nemen en wint de drie benodigde frames voor de volgende ronde op rij met een 67- en een 70-break. Selby treft vrijdag in de volgende ronde Sam Baird die gisteren Michael White wist te verslaan.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Op de andere tafel wist Michael Holt ondertussen een solide indruk achter te laten. Holt kwam direct 3-0 voor door breaks te scoren van 75 en 140 (de hoogste van het toernooi tot nu toe). Neil Robertson antwoordt echter met breaks van 62, 101 en 107 en trekt daarmee de score weer gelijk.

Holt zet echter nog een tandje bij en weet met een 115- en een 50-break weer twee frames op rij te winnen. Het laatste frame wordt het nog erg spannend, maar ook die weet de voormalig winnaar van de Interconnect Dutch Open op zijn naam te schrijven met de laatste zwarte bal, waardoor hij met een 6-3 voorsprong vanavond de tweede sessie in kan gaan.

Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:McManus verrast Higgins
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend
Lees ook:Williams ruim door, Selby op comfortabele voorsprong
Lees ook:McManus wint, The Rocket op voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.