McManus verrast Higgins

Ondanks dat John Higgins de leider was na de eerste twee sessies in hun kwartfinale op het wereldkampioenschap, was het toch Alan McManus die er in het Crucible theatre met de winst vandoor ging. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Higgins stond 5-3 voor na de eerste sessie en 9-7 na de tweede sessie. In de derde sessie vanavond werden de eerste vier frames nog netjes verdeeld tussen de beide Schotten. Na de theepauze gaf McManus echter opeens gas en liep hij weg van Higgins. Met breaks van 71, 52, 128 en 60 wist hij zichzelf een plaats in de halve finale te bezorgen. In de halve finale treft hij morgen Ding Junhui, die dankzij zijn goede resultaat tegen Mark Williams (13-3) vandaag een vrije dag had.

De andere halve finale gaat tussen Mark Selby en Marco Fu. Selby wist vanmiddag in de derde sessie gelijk de eerste twee frames op zijn naam te schrijven met breaks van 92 en 78. Kyren Wilson weet dan een frame terug te pakken en op een 12-7 achterstand zelfs nog een mooie 143-break te scoren, wat de hoogste break is van dit toernooi, tot nu toe. Daarna was voor Wilson de koek op en wist Selby met een 64-break de wedstrijd te beslissen.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Fu moest vandaag hard aan de slag. Zowel de tweede als de derde sessie mochten hij en Barry Hawkins uitvechten wie de laatste plaats in de halve finales zou krijgen. Na de eerste sessie leidde Fu al met 7-1, en liep in de tweede sessie uit naar 10-4. Hawkins weet dan de laatste twee frames van de tweede sessie nog op zijn naam te schrijven met een 95- en een 75-break.

Na de etenspauze gaat hij direct verder waar hij gebleven is en weet dan drie frames op rij gelijk veilig te stellen, waardoor het gat nog maar één frame is: 10-9. Vervolgens wint Fu er weer twee op rij, maar ziet hij Hawkins op de laatste zwarte bal weer een frame afsnoepen. Met een 80-break houdt Hawkins de hoop nog in leven, maar daarna rondt de routinier uit Hong Kong het netjes af met een 74-clearance.

De halve finales duren vier sessies, verdeeld over drie dagen en zijn best-of-33.

Lees ook:Higgins op voorsprong tegen Selby
Lees ook:WK: Hawkins verslaat Robertson in decider
Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte
Lees ook:International Championship: finale Higgins – Gilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.