WK: Hawkins verslaat Robertson in decider

Barry Hawkins heeft in een zeer spannende laatste sessie gewonnen van Neil Robertson. Hawkins had een decider nodig om de beslissing te forceren in de kwartfinale van het WK. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Had Hawkins in de eerste en tweede sessie al stalen zenuwen laten zien door vanaf 3-1 achter, 7-3 voor te komen, ook nu in de laatste sessie wist hij rustig te blijven onder de grote druk en ondanks het erg goede spel van Neil Robertson. Hawkins pakte het eerste frame met een 104-break, waarop Robertson antwoordde met een 90-, een 65- en een 142-break.Hawkins trekt de score dan weer gelijk met een 109 en weet de voorsprong weer te pakken met een 76-break.

Robertson kan in een tactisch frame echter de decider forceren door een 48- en een 40-break te maken. In de decider gaan de kansen op en neer, maar Hawkins weet uiteindelijk een prachtige rode bal te scoren en van daaruit de beslissende 61-break te maken en zo zijn voor het derde jaar op rij halve finale-plaats veilig te stellen. Hawkins zal in die halve finale vandaag uitkomen tegen Shaun Murphy, die gisteren wist te winnen van Anthony McGill.

Voor het speelschema van vandaag klik je hier.

Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:Trump en Walden in Engelse finale in China Open
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.