WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend

Shaun Murphy is de tweede halve finalist van het wereldkampioenschap. Hij heeft zich weten te plaatsen ten koste van de verrassing van het toernooi: Anthony McGill. Murphy won met 13-8 van de jonge, glimlachende Schot.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Na de eerste sessie stond het 4-4, na de tweede sessie had Murphy een kleine voorsprong van 9-7.McGill begon het eerste frame van de laatste sessie met een 95-break, waardoor de afstand nog slechts één frame bedroeg. Murphy weet het tweede frame van de sessie echter te pakken met een 72-break, om het derde scrappy frame vervolgens ook naar zich toe te trekken.

Dan lijkt McGill gebroken en komt de Schot amper nog aan tafel. De laatste twee resterende frames wint Murphy met een 49- en een 67-break. Murphy komt uit tegen de winnaar van de partij tussen Barry Hawkins en Neil Robertson, welke vanavond wordt beslist.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel werd de tweede sessie gespeeld door Ronnie O’Sullivan en Stuart Bingham. Na de eerste sessie leidde Bingham met 5-3. Bingham ging in de tweede sessie vanmiddag erg goed van start door een 145-break te scoren. Dit is een evenaring van de hoogste break van dit toernooi, die gemaakt was door Neil Robertson. Als er geen verbetering meer komt, delen deze beide heren de 10.000 pond die op de hoogste break staat.

O’Sullivan pakt vervolgens echter drie frames op rij, waardoor de score weer gelijk kwam. Ook de laatste vier frames van de sessie worden eerlijk verdeeld tussen de beide spelers, waardoor er nu een 8-8 tussenstand op het bord staat. Dat beloofd een spannende avondsessie te worden!

Lees ook:WK: Bingham en Trump nog steeds in evenwicht
Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.