McManus wint, The Rocket op voorsprong

Alan McManus is er vandaag in geslaagd de tweede ronde van het wereldkampioenschap in Sheffield te bereiken. Wederom verslaat de kwalificatiespeler de top 16-speler. In de vier afgeronde partijen, heeft alleen Marco Fu de volgende ronde weten te bereiken. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

McManus kwam uit tegen zijn landgenoot Stephen Maguire. McManus leidde in dit Schotse onderonsje na de eerste sessie met 6-3 en wist deze voorsprong vanmiddag succesvol te verdedigen. Het eerste frame van de tweede sessie ging meteen weer naar McManus, maar Maguire vocht zich terug en won drie frames op rij, mede door een 58- en een 97-break.

McManus sloeg echter terug en wint de daaropvolgende twee frames met breaks van 65 en 77. Maguire krabbelt dan nog even tegen door nog een frame binnen te slepen maar met een 63-break knikkert McManus zijn landgenoot uit het toernooi. McManus treft donderdagavond Ali Carter, die eerder titelverdediger Stuart Bingham van zijn titel beroofde.

Gilbert

Op de andere tafel was ondertussen Ronnie O’Sullivan aangetreden tegen David Gilbert. Laatstgenoemde pakte het openingsframe maar The Rocket pakte de daaropvolgende drie frames in stijl met breaks van 72, 84 en 71. Gilbert laat zich niet kennen en slaat terug met een 117-break en lijkt met een 56-break op weg om ook het volgende frame te pakken, maar O’Sullivan weet hier een stokje voor te steken.

Met een 125-break weet Gilbert dan toch weer een frame te pakken, maar de laatste twee frames van deze sessie gaan weer naar de 5-voudig wereldkampioen, met ondermeer een 71-break. Deze wedstrijd wordt morgen om 11.00 uur afgerond.

Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK
Lees ook:WK: Murphy en Trump hebben stevige voorsprong in handen
Lees ook:O’Sullivan door, Higgins op stoom
Lees ook:McManus verslaat O’Sullivan in Shanghai Masters
Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.