O’Sullivan door, Higgins op stoom

Ronnie O’Sullivan heeft, niet geheel verrassend, de volgende ronde van het Betfred wereldkampioenschap in Sheffield bereikt. In de Crucible wist hij David Gilbert met 10-7 te verslaan. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Na de eerste sessie had The Rocket al een comfortabele 6-3 voorsprong opgebouwd. In het eerste frame van de tweede sessie wist Gilbert het gat te verkleinen naar twee frames verschil door een 60- en een 62-break te scoren. O’Sullivan sloeg echter direct terug door met onder meer een 101-break de eerstvolgende twee frames te winnen.

Gilbert pakt dan twee frames op rij door onder andere een 61-break, maar O’Sullivan antwoordt meteen met een 51-break, waardoor hij nog maar één frame van de zege verwijderd is. Gilbert vecht zich dan nog terug met een 71-break, maar O’Sullivan weet dan met een 72-break de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de volgende ronde treft hij de winnaar van de partij tussen Barry Hawkins en Zhang Anda, deze wedstrijd start morgen. De tweede ronde-partij volgt dan dit weekend.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel speelden Ryan Day en John Higgins hun eerste sessie. Higgins is duidelijk op dreef, maar liefst drie centurybreaks wist hij op het scorebord te krijgen: 105, 100, 105. Daarnaast scoorde hij ook nog twee 70+breaks. Higgins leidt daardoor met 7-2. De wedstrijd wordt morgenmiddag om 15.30 uur vervolgd.

Lees ook:Higgins leidt nipt met 5-4 in International Championshipfinale
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal
Lees ook:McManus wint, The Rocket op voorsprong
Lees ook:International Championship: finale Higgins – Gilbert
Lees ook:WK: Murphy als laatste speler door, Higgins op voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.