Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal

David Gilbert heeft de halve finale van het International Championship in China bereikt. Voor de jonge Engelsman is dit het beste resultaat ooit in zijn snookercarrière.

welsh open 2012 - gilbert-wenbo

Gilbert won vandaag in de kwartfinale in een spannende partij van Marco Fu met 6-5. De Engelsman won het eerste frame met een break 53, wat hij in het tweede frame ook leek te doen met een even hoge break, maar de 67-break van Fu wist dit frame toch te beslissen.

Fu loopt dan, mede door een 72-break, uit naar een 3-1 voorsprong, waarna Gilbert een 74-break weet te maken en zo de tussenstand op 3-2 weet te brengen. Met een 89-break weet de speler uit Hong Kong toch het gat te vergroten tot twee frames verschil, maar Gilbert knokt zich terug met onder meer een fraaie 130-break, waardoor hij de score in zijn voordeel weet te zetten op 5-4.

Met een 78-break weet Fu de decider af te dwingen, maar ondanks een 57-break van de routinier weet hij de wedstrijd niet te beslissen. Door een aantal kleine breaks en tactisch spel weet Gilbert de halve finaleplaats veilig te stellen op de laatste zwarte bal.

Gilbert speelt in de halve finale tegen Thepchaiya Un-Nooh die met eveneens 6-5 van Mark Allen wist te winnen.

De andere halve finale gaat tussen de nummer 1 van de ranking Mark Selby, die met 6-4 won van Neil Robertson, en John Higgins, die op zijn beurt met 6-3 Joe Perry wist te verslaan. Bekijk hieronder de fraaie laatste ballen van Higgins in deze wedstrijd.

De halve finales gaan om 07.00 uur van start met de eerste sessie. om 12.30 uur volgt de tweede sessie. Beide sessies worden live uitgezonden op Eurosport 1. Uiteraard kun je hier terecht voor livescoring, tussenstanden en uitslagen.

Lees ook:International Championship: finale Higgins – Gilbert
Lees ook:Higgins leidt nipt met 5-4 in International Championshipfinale
Lees ook:O’Sullivan door, Higgins op stoom
Lees ook:Gilbert leidt na 1e sessie halve finale
Lees ook:Nieuwe keu brengt Gilbert in de finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.