WK: Prachtige comeback voor Hawkins brengt hem in de kwartfinale

Barry Hawkins heeft vanavond een flinke comeback gemaakt om zo de kwartfinale van het WK in de Crucible in Sheffield te bereiken. Hawkins stond 9-7 en 11-8 achter tegen Mark Allen, maar is er toch in geslaagd de wedstrijd om te draaien en te winnen met 13-11. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Allen wint het eerste frame van de sessie met een 81-break, waarop Hawkins de volgende pakt met een 50-break. Allen scoort vervolgens een 100-break, maar Hawkins wint dan de laatste 5 frames (met nog een 102-break) om zich te verzekeren van zijn kwartfinale plaats.

Het laatste frame leek Allen er nog een decider uit te slepen, maar Hawkins bleef rustig en wist de beslissende roze bal te potten. Hawkins speelt dinsdagmiddag de eerste sessie van zijn kwartfinale. Zijn tegenstander komt uit de partij tussen Neil Robertson en Ali Carter.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Op de andere tafel was het iets minder spannend. 5-voudig wereldkampioen en topfavoriet Ronnie O’Sullivan leidt met 5-3 tegen Matthew Stevens. Stevens kwam 2-0 voor te staan door onder andere een 82-break, maar zag The Rocket snel langszij komen met een 100- en een 47-break. O’Sullivan won ook de drie daarop volgende frame met breaks 63, 61 en 55. De Welshman wist de schade beperkt te houden door het laatste frame van de sessie te winnen met een 71-break.

Voor alle tussenstanden, uitslagen en een overzicht van het schema verwijs ik je naar deze site.

Lees ook:WK: Robertson en O’Sullivan vliegen de kwartfinale in
Lees ook:WK: Ding door naar kwartfinale, Allen behoudt voorsprong
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale
Lees ook:WK: Mark Williams verliest, Murphy op voorsprong
Lees ook:WK: Murphy op voorsprong in halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.