WK: Robertson en O’Sullivan vliegen de kwartfinale in

Ronnie O’Sullivan en Neil Robertson zijn redelijk gemak door de tweede ronde van het WK gekomen en hebben zich zo geplaatst voor de kwartfinales in de Crucible in Sheffield. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

O’Sullivan leidde na de eerste sessie met 5-3 en na de tweede sessie met 12-4. De verwachting was dan ook dat de laatste sessie niet heel lang zou duren. Dit bleek te kloppen. Matthew Stevens, die zichtbaar last had van een nekblessure, wist met een 63-break het 17e frame nog binnen te slepen, maar moest toen het frame en de wedstrijd aan de 5-voudig wereldkampioen gunnen.

The Rocket stelde vervolgens met een 77-break zijn plaats in de kwartfinale veilig. O’Sullivan start morgenmiddag tegen Stuart Bingham.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Ook Neil Robertson mag zich morgenmiddag melden voor de kwartfinale. Hij stond na de eerste en tweede sessie al 7-1 en 11-5 voor tegen Ali Carter. Robertson heeft in de laatste sessie geen medelijden met Carter en pakt het 17e frame met een 41-break om vervolgens het 18e frame, en de wedstrijd, te pakken met een prachtige 145-break.

Hij verbetert hiermee (zijn eigen) hoogste break van dit toernooi, tegen Jamie Jones had hij al een 143-break gemaakt. Robertson speelt in de kwartfinale tegen Barry Hawkins.

Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op achterstand in kwartfinale
Lees ook:WK: Prachtige comeback voor Hawkins brengt hem in de kwartfinale
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op riante voorsprong
Lees ook:WK: Oud-wereldkampioen Dott verslaat Walden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.