WK: O’Sullivan en Robertson op riante voorsprong

Zowel Neil Robertson als Ronnie O’Sullivan hebben vanmiddag in de tweede sessie hun voorsprong behouden in de tweede ronde van het WK. Beide spelers spelen morgen de laatste en beslissende sessie. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Robertson had al een voorsprong van 6-2 na de eerste sessie tegen Ali Carter. Vanmiddag wist Carter één frame meer te pakken dan gisteren, maar kijkt hiermee dus wel tegen een 11-5 achterstand aan. Carter begon met een 61-break, maar Robertson wist met onder andere twee 70+breaks en een 119-break vijf opeenvolgende frames te pakken. Carter pakte met een 70-break nog het vijftiende frame, maar Robertson pakte toch het laatste frame nog mee. Morgenavond wordt de wedstrijd beslist.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Ook O’Sullivan stond na de eerste sessie voor, met 5-3. Hij won deze sessie vanmiddag zelfs met 7-1, waardoor hij slechts één frame verwijderd is van een plaats bij de laatste 8. The Rocket scoorde daarbij twee centurybreaks: een 119- en een 139-break. Ondanks de enorme cijfers vond ik het spel van O’Sullivan nog niet heel erg overtuigend.

Met name het derde frame van de sessie, die Stevens wist te winnen, kwam er aardig wat frustratie omhoog. De 5-voudig wereldkampioen heeft zelfs een officiële waarschuwing gekregen van de referee voor het maken van een obsceen gebaar met zijn keu, zoals hij in 2013 voor een dergelijk incident ook een waarschuwing aan zijn broek kreeg van Michaela Tabb.

Lees meer over de waarschuwing van referee Olivier Marteel hier.

Lees ook:WK: Robertson en O’Sullivan vliegen de kwartfinale in
Lees ook:Ronnie O’Sullivan dicht bij vierde wereldtitel
Lees ook:WK: O’Sullivan eenvoudig naar 2e ronde
Lees ook:McManus wint, The Rocket op voorsprong
Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.