Finale Welsh Open: Higgins – Woollaston

Ben Woollaston heeft zich voor het eerst in zijn carriere geplaatst voor de finale van een rankingtoernooi. Woollaston won in de finale van Mark Williams met 6-5.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Woollaston kwam 2-0 voor te staan, waarna Williams een framepje terug kon snoepen. De jonge Engelsman scoorde vervolgens een 75-break. Hij vijfde en zesde frame gaan naar Williams, al is die laatste nipt. Woollaston antwoordt dan met een 90-break en twee kleinere breaks, waarna Williams weer twee frames terug pakt om de decider af te dwingen.

In de decider krijgt Woollaston de eerste kans en maakt hieruit een 30-break. Williams krijgt dan nog een kans maar weet deze niet te benutten, waarop Woollaston met een 60-break de wedstrijd weet te winnen en zich zo verzekerd van zijn finaleplaats.

De finale start morgen om 14 uur met de eerste sessie. Eurosport zendt deze sessie niet uit. ‘s Avonds start de tweede sessie om 20 uur, deze wordt wel live uitgezonden op Eurosport 1. Er wordt een best-of-17 gespeeld en de winnaar neemt 60.000 pond mee naar huis.

Lees ook:Welsh Open: Higgins op voorsprong tegen Woollaston
Lees ook:27e rankingzege voor John Higgins
Lees ook:Welsh Open: Brecel door naar halve finale!
Lees ook:Trump en Walden in Engelse finale in China Open
Lees ook:PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.