PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale

De finale van de PTC Grand Final in Thailand is bekend. Joe Perry en Mark Williams zullen het samen gaan uitvechten wie de cheque van 38.000 pond, en wie de cheque van 100.000 pond mee gaat krijgen. Een groot verschil in prijzengeld, zeker voor een finale die bestaat uit maximaal 7 frames. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Williams won in zijn halve finale met 4-2 van Judd Trump. Williams kwam 2-0 voor, waarna Trump een frame pakte met een 102-break. Williams reageerde met een 85-break, waarna Trump met een 31- en een 50-break de score toch weer iets weet op te trekken naar 3-2. In het zesde frame wisselende kansen elkaar af.

Williams maakt een 38-break, Trump een 39-break, waarna Williams toch het frame en de wedstrijd weet in te pakken door nog een 28-break te maken. Dit is voor Williams de derde finale in korte tijd. Eerder speelde hij al de finale van de World Senior Championship (die hij won) en de Gdynia Open (die hij verloor).

Perry verdiende zijn finaleplaats ten koste van Stuart Bingham. Perry opent met een 86-break, waarna Bingham antwoordt met een 68-break. Perry antwoordt dan weer met een 60-break en steelt het vierde frame mee door na de break 50 van Bingham toch het frame nog op de laatste ballen binnen te halen. Perry weet er dan met twee 20+breaks 4-1 van de maken.

De finale start om half 2 vanmiddag en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

Lees ook:Grand Final PTC: Perry wint spannende finale
Lees ook:Finale Welsh Open: Higgins – Woollaston
Lees ook:Grand Prix: Trump door naar halve finale op laatste zwarte bal
Lees ook:Masters: Perry verslaat Ding
Lees ook:Bingham op het nippertje naar finale WGP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.