Sexe-duel Evans tegen Robertson op losse schroeven

reanne evans (small)Het is maar de vraag of de nu al veelbesproken battle of the sexes tussen Reanne Evans en Neil Robertson op de Wuxi Classic later deze maand in China er echt gaat komen.

Evans plaatste zich vorige maand als eerste vrouw voor het hoofdtoernooi van een mannen-rankingevent en lootte de wereldkampioen van 2010 in de eerste ronde…

… maar Evans moet nu eerst een wildcard-ronde tegen een lokale amateur spelen.

Dat heeft World Snooker bekendgemaakt. Ook Jimmy Robertson, Vinnie Calabrese en Adam Duffy zijn tot die vermaledijde wildcard-ronde veroordeeld.

De vier Chinese wildcards zijn nog onbekend maar het betreft steevast “amateurs” die dicht tegen de Main Tour aanzitten – of daar zelfs al eens op hebben gespeeld.

Ook voor het Australian Open in juli moeten twee qualifiers eerst in een wildcard-ronde aantreden: hier zijn Mike Dunn en Michael White de ongelukkigen.

Dit zestal is nu voor de rest van het seizoen vrijgesteld van wildcard-rondes. Dus als Evans zich nóg een keer plaatst, mag ze dan in elk geval wel in de eerste ronde beginnen.

Lees ook:Reanne Evans hekelt Chinese wildcards
Lees ook:Wuxi Classic: Avontuur Evans eindigt in wildcard-ronde
Lees ook:Evans hoopt dat tegenstander Robertson vliegtuig mist
Lees ook:Australian Open: Brecel ontloopt wildcard-ronde
Lees ook:Wildcard voor German Masters te winnen op PHC

3 reacties op “Sexe-duel Evans tegen Robertson op losse schroeven

  1. Eric Willemsen

    Reanne Evans speelt tegen Zhu Yinghui. Die had ook vorig jaar wildcard voor Wuxi Classic en won toen met 5-1 van Michael Holt. Versloeg ook o.a. Dominic Dale tijdens Asian PTC afgelopen seizoen.
    Volledige loting Wuxi Classic staat nu hier online.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tim

    Ronduit degoutant toch? Hebben ze niet voldoende kwalificaties gespeeld dan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Tja, die wildcards is nu eenmaal een harde eis van de lokale organisatoren in China. World Snooker heeft het aantal wildcards voor dit seizoen nog wel van 8 naar 4 per toernooi weten terug te dringen, helemaal afschaffen zit er niet in.

      Waar nog bij komt: als Evans haar wildcard-ronde al door komt, staat de match tegen Robertson om 10 uur ‘s ochtends lokale tijd gepland. Dat is dus om VIER UUR ‘S NACHTS in Europa! Onvoorstelbaar hoe deze ideale kans om het (vrouwen)snooker op bijzondere wijze te promoten om zeep wordt geholpen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.