Reanne Evans krijgt wildcard voor Main Tour

reanne evans (small)Reanne Evans speelt komend seizoen alle toernooien op de (mannelijke) Main Tour van de WPBSA.

De 24-jarige Evans, die al twee jaar lang geen enkele partij meer heeft verloren op het officiële damescircuit, krijgt een wildcard waarmee ze alle kwalificatietoernooien voor de Main Tour kan spelen.

Eerder was al bekend dat ze als amateur aan de voorrondes van de World Open en aan de Players Tour Championship mag gaan meedoen, maar nu krijgt ze dus één van de 96 Main Tour-tickets.

“Ik was verrast maar dit is een goede kans om het vrouwensnooker op de kaart te zetten”, reageert Evans in de Daily Mail.

“Er is geen fysieke reden waarom mannen en vrouwen niet op gelijkwaardig niveau zouden kunnen spelen”, aldus Evans, die vorige maand voor de zesde keer op rij wereldkampioen werd.

“Ik heb bij de vrouwen alles bereikt en dit is een geweldige kans om mijn spel te verbeteren. Ik zal hard gaan trainen voor het nieuwe seizoen.”

Ik snap het gebaar van Barry Hearn wel. Een attractieve vrouw in het deelnemersveld doet het altijd goed. En elke keer als een mannelijke prof in een rankingevent een pak slaag krijgt van haar, zullen de media dat gretig oppikken.

Toch ben ik het met deze beslissing niet eens. Evans heeft al meerdere keren vergeefs geprobeerd zich langs reguliere weg (onder meer PIOS) te kwalificeren voor de Main Tour.

De harde conclusie moet luiden dat ze dus gewoon (nog?) niet goed genoeg is voor het hoogste niveau in het profsnooker.

Dat ze nu een van de 96 Main Tour-plaatsen in de schoot geworpen krijgt, betekent feitelijk dat een amateur die beter snookert dan zij, deze kans wordt ontnomen.

Het is nu aan Evans om te bewijzen dat ze zich op de Main Tour kan handhaven – en die wildcard dus echt heeft verdiend op basis van haar kwaliteiten.

Lees ook:Reanne Evans verdwijnt van Main Tour zonder zege
Lees ook:Reanne Evans krijgt wildcard voor kwalificaties WK
Lees ook:Reanne Evans wil andere speelsters inspireren
Lees ook:Reanne Evans opnieuw wereldkampioene
Lees ook:Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.