Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent

De wereldkampioene bij de vrouwen heeft haar eerste zege in een rankingtoernooi bij de mannen te pakken. Reanne Evans won vanmiddag op de Wuxi Classic.

De 27-jarige Engelse won in de eerste ronde in Gloucester na een 0-3 achterstand met 5-4 van Thepchaiya Un-nooh. Ze speelt straks in China tegen Neil Robertson.

Evans speelde drie jaar geleden met een wild card op de Main Tour maar wist toen geen enkele wedstrijd te winnen. Sindsdien pakte ze wel af en toe een zege op het PTC-circuit, maar de overwinning vandaag is haar eerste in een volwaardig rankingevent.

wuxi classic 2013 - evans-un-nooh

…Evans gaat de decider tegen Un-nooh winnen, 5-4…

Evans speelde bijzonder sterk toen ze na 0-3 plots vier frames op rij won. Un-nooh, de IBSF amateurwereldkampioen van 2008, maakte nog een keer gelijk, 4-4.

In de decider maakte Evans een 38 met haar eerste kans, waarna een langdurig safety-gevecht volgde. Dat won de Engelse, waarna ze haar zege veiligstelde.

Evans is negenvoudig wereldkampioene in het vrouwensnooker en probeert al jaren de overstap naar het mannencircuit te maken. Ze behoort dit seizoen niet tot de Main Tour maar kreeg van World Snooker de uitnodiging een opengevallen plek op te vullen.

[picture Reanne Evans © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Reanne Evans wil tenminste één partij winnen op Main Tour
Lees ook:Ook routinier Mike Hallett struikelt over Reanne Evans
Lees ook:Liu Chuang kent geen genade met Reanne Evans
Lees ook:Reanne Evans zelfs met 18 punten handicap te sterk
Lees ook:Reanne Evans klaar voor mannen-circuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.