Reanne Evans klaar voor mannen-circuit

reanne evans (small)Reanne Evans is er kaar voor. Zaterdag debuteert de 24-jarige Engelse als eerste vrouw sinds Allison Fisher 15 jaar geleden op de Main Tour van de mannen.

Evans kreeg een wildcard van World Snooker-baas Barry Hearn, die daarmee hoopt op extra media-aandacht voor het profsnooker.

In haar openingspartij van het tweede Players Tour Championship-event in Sheffield, dat vandaag met de voorrondes is begonnen, speelt de regerend wereldkampioene zaterdag tegen Liu Chuang uit China.

“Het niveau zal erg hoog zijn. Ik ga mijn best doen en er gewoon plezier in hebben”, aldus Evans.

“Wat er ook gebeurt, ik zal er ontzettend veel van leren”, aldus de Engelse, die het vrouwencircuit van de WLBSA met zeldzaam machtsvertoon domineert: ze is al 61 partijen ongeslagen.

“Het is zo moelijk om je op de Main Tour te handhaven, maar dat is waar ik op hoop”, zegt ze. “Ik train met verschillende profs om maar zo goed mogelijk voorbereid te zijn.”

Evans deed eerder van zich spreken tijdens het officieuze WK 6-reds in Ierland vorig jaar december. Daar versloeg ze de toen nog regerend wereldkampioen bij de mannen, John Higgins, met 4-3 dankzij een half-century in de decider.

Voorlopig hoeft Evans niet bang te zijn dat Higgins revanche kan nemen voor die nederlaag…

Lees ook:Reanne Evans op weg naar 50e zege op rij
Lees ook:Reanne Evans wil weer onbetwiste No. 1 worden
Lees ook:Reanne Evans zelfs met 18 punten handicap te sterk
Lees ook:Reanne Evans pakt maar weer eens een titel
Lees ook:Reanne Evans op jacht naar 9e WK-titel op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.