Reanne Evans wil andere speelsters inspireren

reanne evansReanne Evans hoopt met haar prestaties andere speelsters tot grootse daden te inspireren. Ooit moet snooker gewoon een gemengde sport zijn.

Dat zei Evans vanochtend in een ontbijtprogramma op de BBC. De 27-jarige Engelse krijgt dezer dagen veel aandacht in de Britse pers nu ze als eerste vrouw ooit tot het hoofdtoernooi van een mannelijk rankingevent is doorgedrongen.

Evans won dinsdag van Thepchaiya Un-nooh en speelt nu in juni op de Wuxi Classic in China tegen Neil Robertson (of eerst tegen een wildcard…).

“Het verschil (met de mannen) is niet de kracht, maar vrouwen krijgen gewoon geen gelijke kansen”, liet Evans aan de BBC weten.

“Ze krijgen niet zoveel betaald, dus ze kunnen minder trainen en moeten erbij werken”, verklaarde Evans, die eraan toevoegde dat haar prestaties aantonen dat vrouwelijke spelers niet hoeven onder te doen voor mannelijke.

“Hopelijk grijpen nu meer vrouwen naar een keu”, aldus de Engelse.

Dat vrouwen minder betaald krijgen, werd onlangs nog eens pijnlijk duidelijk: waar Evans voor haar wereldtitel bij de vrouwen £450 kreeg, streek Ronnie O’Sullivan voor zijn titel bij de mannen £250.000, ofwel 625 keer zoveel, op aan prijsgeld.

Trouwens, alleen met het bereiken van de Wuxi Classic-eindronde heeft Evans zich al verzekerd van £3000, ongeveer zeven keer zoveel als haar wereldtitel.

Je kunt het BBC-gesprek met Evans hier of daar bekijken.

Lees ook:Reanne Evans opnieuw wereldkampioene
Lees ook:Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent
Lees ook:Reanne Evans op jacht naar 9e WK-titel op rij
Lees ook:Het verschil tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Reanne Evans klaar voor mannen-circuit

2 reacties op “Reanne Evans wil andere speelsters inspireren

  1. Joris

    Hoezo geen gelijke kansen ze kan toch gewoon inschrijven bij de mannen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Jawel, maar ik denk dat zij de man-vrouw-discussie hier in een breder kader plaatst. Zolang een wereldtitel bij de vrouwen £450 oplevert, kan zelfs de beste speelster ter wereld niet leven van het snooker. Daardoor zullen jonge vrouwen ook niet snel bereid zijn veel opzij te zetten en tijd te investeren in een mogelijke carrière in het snooker. Om nog maar te zwijgen van sommige Engelse snookerclubs waar nog steeds geen vrouwen mogen spelen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.