Reanne Evans opnieuw wereldkampioene

Terwijl de mannen nog volop met de eerste ronde van hun WK bezig zijn, is bij de vrouwen in alle stilte de beslissing al gevallen.

Reanne Evans werd in Cambridge opnieuw de beste van de wereld.

Evans verdiende haar achtste wereldtitel op rij door in de finale nummer 1 Maria Catalano met 5-3 te verslaan. Catalano kon tot 2-2 bijblijven, maar moest Evans na het interval laten gaan.

“Ik ben gewoon blij dat ik heb gewonnen”, aldus Evans, die toegaf niet haar beste spel te hebben laten zien. De 26-jarige Engelse miste delen van het seizoen met blessures.

Ze verloor daardoor ook haar toppositie aan Catalano, die de jarenlang ongenaakbare Evans (90 winstpartijen op rij) dit seizoen al twee keer had verslagen.

“Maria was misschoen wel de betere”, erkende Evans. “Ze speelde de hele week al goed. Ze heeft een geweldig seizoen gehad maar het mocht niet zo zijn.”

Troostprijs voor Catalano is dat ze wél nummer 1 op de ranglijst blijft, en dat ze de £100 bonus voor de hoogste break mocht incasseren voor een 116 clearance.

Evans, die vorig seizoen met een wildcard op de mannelijke Main Tour speelde maar toen geen partij wist te winnen, gaat zich in mei via de World Snooker Q School opnieuw proberen te plaatsen voor het profcircuit van de mannen.

Lees ook:WLBSA: Reanne Evans wint Masters
Lees ook:Zegereeks Reanne Evans na 90 partijen ten einde
Lees ook:Catalano verdringt Evans aan kop WLBSA-ranking
Lees ook:Reanne Evans verlengt abonnement op WK-titel
Lees ook:Reanne Evans op jacht naar 9e WK-titel op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.