WLBSA: Reanne Evans wint Masters

reanne evansZe is niet meer zo dominant als enkele jaren geleden, maar Reanne Evans blijft natuurlijk een van de toonaangevende speelsters op het WLBSA-circuit.

Dit weekend eiste ze in stijl de Eden Resources Masters-titel voor zich op door de nummer 1 van de wereldranglijst, Maria Catalano, met 5-0 kansloos te laten in de finale.

Evans scoorde in de eenzijdige partij een break van 94 en verder diverse 40-ers en 30-ers.

“Maria heeft niet echt veel kansen gekregen”, vertelt Evans op worldsnooker.com. “Zo snel ik een kans kreeg, wist ik het frame te winnen.”

Wellicht nog meer voldoening haalde Evans uit haar 4-2 zege in de semifinale tegen Ng On Yee, die haar eerder deze maand nog versloeg op het UK Championship.

Evans kwam ook nu met 0-2 achter maar plots begon het te lopen bij de Engelse.

“Ik weet niet waar dat vandaan kwam want in het begin had ik echt problemen”, aldus Evans. “Ik kwam 2-0 achter maar daarna scoorde ik really heavy.”

Evans scoorde met 94 en 95 ook de beide hoogste breaks van het toernooi.

Door haar zege klimt Evans naar de tweede plaats van de wereldranglijst: Catalano blijft koploper met 402 punten, Evans heeft er 319 en Ng is derde met 299.

WLBSA Eden Resources Masters 2013
[Cambridge, Engeland; 16-17 november]

Kwartfinales:
> Reanne Evans – Vicky Carter 3-0
> Ng On Yee – Hannah Jones 3-0
> Maria Catalano – Laura Evans 3-0
> Tatjana Vasiljeva – Jenny Poulter 3-0

Halve finales:
> Evans – Ng 4-2
> Catalano – Vasiljeva 4-2

Finale:
> Evans – Catalano 5-0

Lees ook:Reanne Evans: nog één zege voor zevende WK-titel
Lees ook:Reanne Evans verlengt abonnement op WK-titel
Lees ook:Zegereeks Reanne Evans na 90 partijen ten einde
Lees ook:Reanne Evans opnieuw wereldkampioene
Lees ook:Reanne Evans blijft maar winnen

2 reacties op “WLBSA: Reanne Evans wint Masters

  1. Cliff

    Sorry hoor maar dit is totaal verkeerde informatie (bewust of onbewust oor WLBSA) .De ranglijst WLPBSA is zeker niet representatief Het zijn tornooitjes in Engeland georganiseerd die een grote naam krijgen opgeplakt maar weinig deelnemers (veel lokale spelers) hun eerste tonooi 8 deelnemers 2 e tornooi 12 en nu in de laatste 15. En dat stelt dan een wereld ranking voor ???.Het komende IBSF wereldkampioenschap in Latvia heeft 41 deelnemers uit 18 verschillende landen ,Manon Melief en Wendy Jans( 2 maal IBSF wereldkanmpioen) komen zelfs niet voor in die WLBSA ranking. Het wordt tijd dat ze daar in Engeland eens begrijpen dat de wereld groter is dan het UK alleen .Engels chauvinisme ten top

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Ik snap je punt, Cliff, maar dat het “totaal verkeerde informatie” zou zijn, ben ik niet met je eens. Zijn Melief, Jans, et al. dan uitgesloten van deelname aan de WLBSA-toernooien? Nee, ze kiezen er zelf voor daar niet te spelen. (En begrijpelijk, want het probleem is natuurlijk dat er nog steeds te weinig geld mee te verdienen is en het daardoor niet rendabel is om voor de WLBSA-events tig keer per jaar naar Engeland te reizen.)

      In feite zie je bij de vrouwen nog steeds hoe het er vroeger ook bij de mannen aan toe ging. Daar leek de wereldranglijst ook ooit het exclusieve domein van spelers uit het Verenigd Koninkrijk. Overigens zijn drie spelers uit de top-6 van de WLBSA-ranking afkomstig uit Hong Kong.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.