Gaat Shaun Murphy de Premier League weer winnen?

shaun murphy (small)Met een partij van titelverdediger Shaun Murphy gaat morgenavond in Southampton het 25e seizoen Premier League Snooker van start.

Murphy speelt in zijn openingswedstrijd tegen Ding Junhui. De tweede partij van de avond gaat tussen Ronnie O’Sullivan en Marco Fu.

Aan het format is niets veranderd in vergelijking met voorgaande jaren: elke partij gaat over zes frames (een gelijkspel is dus mogelijk) en er is een shotclock van 25 seconden per stoot.

De competitie bevat zeven spelers; de beste vier plaatsen zich voor de halve finales, eind november in Norfolk.

Murphy was vorig jaar de verrassende winnaar. Verrassend, omdat sinds de introductie van de shotclock in 2005 alle edities van de Premier League gewonnen waren door O’Sullivan.

Maar Murphy riep The Rocket in de finale een halt toe, 7-3. Overigens had O’Sullivan die ochtend de halve marathon van Norfolk gelopen…

Kan Murphy zijn titel succesvol verdedigen de komende drie maanden?

Het zal volgens mij een hele kluif worden. Uiteraard reken ik O’Sullivan weer tot de grote favorieten, maar er zijn meer kapers op de kust.

Ding, Mark Williams (voor het eerst sinds vijf jaar weer van de partij) en Mark Selby lijken me eveneens serieuze kanshebbers.

Wereldkampioen Neil Robertson zou dat ook moeten zijn, maar hij had afgelopen seizoen de nodige moeite met het format en werd voortijdig uitgeschakeld.

Ook Fu, die dit voorjaar de Championship League won en dus weer mag meedoen, is in mijn ogen slechts een outsider.

Hij deed het voortreffelijk in dat kwalificatietoernooi, maar het vreemde is dat in de Championship League zonder de druk van een shotclock wordt gespeeld.

Het complete speelschema van de Premier League vind je hier.

De wedstrijden beginnen om half 9 en zijn via satelliet-tv te bekijken op het Duitse Sport1 en het Britse Sky Sports, en op internet via livestreams van diverse bookmakers.

Lees ook:Higgins en Hendry niet in Premier League
Lees ook:De O’Sullivan League gaat weer van start
Lees ook:Premier League: Wie stopt O’Sullivan?
Lees ook:Higgins en Murphy krijgen wildcards Premier League
Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.