De O’Sullivan League gaat weer van start

Een nieuw seizoen Premier League Snooker gaat vanavond van start in het Engelse Cumbria. Op de openingsdag spelen Neil Robertson tegen Judd Trump en Ronnie O’Sullivan tegen Marco Fu. Met O’Sullivan is meteen de speler genoemd die de competitie nu al vijf jaar op rij heeft gewonnen.

De Premier League werd in 1987 opgezet door Barry Hearn van managementbureau Matchroom. Het invitatie-event is een van de langstlopende competities in het professionele snooker.

Sinds 2005 geldt de shot clock rule: je krijgt maar 25 seconden tijd voor elke stoot. Wel kun je per frame maximaal drie time-outs aanvragen als je meer bedenktijd nodig hebt. Dit snelle format is O’Sullivan natuurlijk op het lijf geschreven: hij won sindsdien alle edities van de Premier League!

Naast genoemd viertal zijn ook John Higgins, Shaun Murphy en Stephen Hendry van de partij. Matchroom kiest zes van de zeven deelnemers zelf uit; één plek is te verdienen door in het voorjaar de zogenoemde Championship League te winnen. Dit jaar lukte dat de jonge Trump.

Gespeeld wordt (bijna) wekelijks op de donderdagavond. In Groot-Brittannië zendt Sky Sports de league rechtstreeks op tv uit; vanuit Nederland en Vlaanderen kun je op de sites van diverse Britse bookmakers een livestream bekijken.

Hier vind je het complete speelschema tot en met de finale op 29 november in Norfolk.

(foto Ronnie O’Sullivan © Matchroom Sport)

Lees ook:Ronnie & co in Championship League
Lees ook:Ronnie & de rest: deelnemers Premier League bekend
Lees ook:Jimmy White keert terug in Premier League
Lees ook:Premier League: Wie wordt de 10e deelnemer?
Lees ook:Trump op drempel van play-offs Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.