Premier League: Wie stopt O’Sullivan?

Wat er met het format van de Premier League ook allemaal gerommeld mag zijn dit seizoen, de opzet van het finaleweekend is gelijk gebleven.

Dat betekent vanavond in Norfolk eerst twee best-of-9 halve finales, en morgen de winnaars tegen elkaar in een best-of-13 eindstrijd om de titel.

Gaat Ronnie O’Sullivan de trofee weer omhoog houden? Het zou de tiende (!) keer zijn dat hij de competitie weet te winnen – een verbetering van zijn eigen record.

…Krijgen we dit weekend weer het vertrouwde beeld te zien?…

O’Sullivan won vorig jaar voor de negende keer, en werd toen de eerste speler ooit die een professioneel snookerevent zo vaak wist te winnen.

O’Sullivan is de enige speler van het kwartet dat vanavond in actie komt, die ook vorig jaar bij de laatste vier zat. Op de slotdag vorige week greep hij de koppositie in het klassement, dus begint hij in deze play-off tegen de nummer 4, Mark Williams.

In de andere halve finale gaan Ding Junhui en Judd Trump hun halve finale van het afgelopen wereldkampioenschap (17-15 voor Trump) nog eens dunnetjes overdoen.

Omdat O’Sullivan al een poos op scherp staat en met name in de PTC‘s uitstekend presteert, is hij voor mij de grote favoriet. Al is dat, ik geeft het grif toe, geen gewaagde voorspelling als je de historie van dit event in gedachten houdt.

Van Williams’ vorm ben ik minder onder de indruk – zeker sinds die curieuze nederlaag in de Shanghai Masters-finale tegen Mark Selby, die schijnbaar sporen heeft achtergelaten.

In de andere semifinale is Trump mijn favoriet, al is het bij hem nog een beetje te veel alles-of-niets. Als het dit weekend alles is, is hij in mijn ogen de enige die O’Sullivan van zijn jubileumstitel in de Premier League af kan houden.

De wedstrijden beginnen vanavond om 20.30 uur en zijn behalve op Sky Sports op tv ook bij enkele bookmakers en de bekende livestream-sites online te bekijken.

Premier League play-offs 2011
[Norfolk, 26-27 november]

Halve finales, zaterdag 20.30 uur:
> Ronnie O’Sullivan – Mark Williams
> Ding Junhui – Judd Trump

Finale, zondag 20.30 uur:
> O’Sullivan/Williams – Ding/Trump

[picture Ronnie O'Sullivan © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook
Lees ook:Premier League: Trump logische opvolger van O’Sullivan?
Lees ook:Premier League: Wie wordt de 10e deelnemer?
Lees ook:Premier League: Trump maakt favorietenrol waar
Lees ook:Premier League: O’Sullivan blijft onaantastbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.