Premier League: O’Sullivan blijft onaantastbaar

Ronnie O’Sullivan, wie anders? Ook in 2011 wint de onaantastbare Engelsman de Premier League. In de finale had Ding Junhui vanavond geen schijn van kans, 7-1.

Het is de tiende keer dat O’Sullivan deze hem op het lijf geschreven shot clock-competitie wint. Geen andere speler heeft ooit een professioneel toernooi tien keer gewonnen.

O’Sullivan was vanavond beter én gelukkiger dan Ding, die nooit echt leek te settlen en bovendien herhaaldelijk pech had met mislukte klosjes en irritante kicks.

…Nee, geen archieffoto: O’Sullivan heeft de Premier League wéér gewonnen…

O’Sullivan stond vanaf de eerste afstoot op scherp. Opvallend was dat zijn long pots veel beter waren dan we lange tijd van hem gewend waren.

Daardoor wist hij steeds weer openingen te creëren. Het zette vanaf het begin druk op Ding, die daar – andermaal – niet mee overweg kon en veel fouten maakte.

O’Sullivan snelde naar een 4-0 voorsprong met een hoogste break van 92 in frame twee. Herinneringen aan die beruchte The Masters-finale van 2007, toen O’Sullivan de huilende Ding met 9-3 vernederde, kwamen weer bovendrijven.

Toch herpakte Ding zich en won vanuit achterstand frame vijf met een fraaie break van 48, waardoor hij in elk geval met 4-1 aan het interval kon beginnen.

…Vertrouwd beeld: O’Sullivan aan tafel, Ding aan de kant…

Na de pauze leek Ding zowaar op weg naar 4-2, maar een enorme kick beëindigde niet alleen zijn break, maar gaf ook O’Sullivan de kans om er 5-1 van te maken.

Toen O’Sullivan in het volgende frame een achterstand van meer dan 50 punten wegwerkte met een clearance van 63, was de finale feitelijk beslist.

In het slotframe benutte O’Sullivan meteen zijn eerste kans om het pleit met een break van 77 definitief in zijn voordeel te beslechten.

Overigens is 7-1 niet eens een bijzondere uitslag voor de Engelsman. Ook vorig jaar werd het 7-1 in de eindstrijd tegen Shaun Murphy, en eerder won hij al eens Premier League-finales zonder frameverlies tegen Jimmy White, Stephen Hendry en Mark Williams.

Voor zijn zevende Premier League-titel in de laatste acht seizoenen mocht O’Sullivan vanavond naast de trofee een cheque van £60.000 incasseren.

Premier League play-offs 2011
[Norfolk, 26-27 november]

Halve finales:
> Ronnie O’Sullivan – Mark Williams 5-2
> Ding Junhui – Judd Trump 5-3

Finale:
> O’Sullivan – Ding 7-1

[pictures Ronnie O'Sullivan & Ding Junhui © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Premier League: Fu houdt O’Sullivan op 3-3
Lees ook:Williams na vijf jaar terug in Premier League
Lees ook:Chinees vuurwerk treft Selby in Premier League
Lees ook:Fu bezorgt Ding volgende afstraffing in Premier League
Lees ook:O’Sullivan verslaat Williams in Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.