PIOS gaat beslissende fase in

logo-piosDe kwalificatie voor het Betfred.com wereldkampioenschap is voor veel profs de laatste kans om hun plek op de Main Tour voor volgend seizoen veilig te stellen.

Tegelijkertijd strijden een niveau lager veel spelers juist voor hun laatste kans om volgend jaar tot de Main Tour te worden toegelaten: de PIOS gaat haar beslissende fase in.

Maandag begint in Prestatyn het zesde van de in totaal acht toernooien. De beste acht in deze PIOS-ranking aan het einde van het seizoen mogen volgend jaar op de Main Tour spelen.

Van de Nederlandse en Vlaamse deelnemers die eerder dit seizoen al op PIOS-events uitkwamen, maakt alleen Kevin Van Hove nog (een heel kleine) kans om die top-8 te bereiken.

De Vlaming staat weliswaar 57e op de ranglijst, maar kan met drie goede resultaten nog een flinke stap vooruit maken.

Makkelijk zal het zeer zeker niet worden, maar theoretisch is er nog wel iets mogelijk.

Van Hove heeft 100 punten. Zijn achterstand op de cruciale achtste plaats bedraagt momenteel 250 punten. Terwijl met elk van de drie resterende toernooien nog 300 punten zijn te verdienen.

Ter vergelijking: vorig seizoen was een totaal van 530 punten na acht toernooien voldoende om de Main Tour te halen.

Van Hove speelt maandagochtend in de eerste ronde tegen Paul Doody. Overigens speelt Hans Blanckaert later die dag tegen Bobby Cruickshanks. 

Als we naar de top van de PIOS-ranking kijken, zien we dat vier spelers hun ticket voor de Main Tour zo goed als binnen hebben.

Liam Highfield begon de cyclus met een finaleplaats en een toernooizege, en staat sindsdien aan kop met 650 punten.

Ook Jack Lisowski, die het openingsevent won, lijkt zijn plek op de Main Tour te hebben veiliggesteld. Hij is tweede met 30 punten minder dan Highfield.

Jamie Jones en Anthony McGill wonnen de laatste beide PIOS-toernooien en staan stevig op een derde en vierde plaats met 570 en 560 punten.

Daaronder is nog veel mogelijk. Voormalig amateurwereldkampioen Kurt Maflin staat negende en zou zich dus best opnieuw voor de proftour kunnen plaatsen.

Alfie Burden staat tiende maar is na het winnen van het IBSF amateurwereldkampioenschap al verzekerd van van een Main Tour-ticket.

Lees ook:PIOS: Highfield nu al bijna zeker van Main Tour
Lees ook:Toernooiwinst helpt Lisowski aan eindzege PIOS
Lees ook:PIOS: toernooizege voor Wilson
Lees ook:Hoe blijft Luca Brecel op de Main Tour?
Lees ook:Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.