Hoe blijft Luca Brecel op de Main Tour?

Van de drie kansen om zijn Main Tour-plek ook volgend seizoen te behouden, heeft Luca Brecel de eerste niet kunnen benutten: het Players Tour Championship.

Van de PTC-ranglijst krijgen de acht beste spelers die niet in de top-64 van de gewone wereldranglijst eindigen, ook een ticket voor het profcircuit.

Met alleen nog de laatste fase van PTC 12 voor de boeg – waarvoor Brecel zich niet heeft geplaatst – is duidelijk dat de Vlaming niet tot die beste acht spelers zal behoren.

Overigens had Björn Haneveer afgelopen seizoen zijn verlengde verblijf op de Main Tour juist aan zijn goede PTC-klassering te danken.

Voor Brecel resteren nu nog twee kansen.

Natuurlijk kan hij opklimmen tot de top-64 van de officiële wereldranglijst, waarmee zijn plek meteen gegarandeerd zou zijn.

Dat wordt echter een hels karwei: bij de komende revisie in januari zal de Vlaming op plek 88 terug te vinden zijn. Om binnen enkele maanden minstens 24 plaatsen te stijgen, is een aantal sensationele resultaten in de resterende rankingevents noodzakelijk.

De derde en laatste kans is de World Snooker Q School: de serie van vier toernooien meteen na het wereldkampioenschap waar de vier winnaars ook een ticket verdienen.

Dat het voor een net gedegradeerde profspeler heel goed mogelijk is om op die manier zijn verblijf op de  Main Tour alsnog te verlengen, bewees afgelopen seizoen zowel David Gilbert als Kurt Maflin.

Lees ook:Luca Brecel nadert PTC Grand Final
Lees ook:Q School: Wells en Davison blijven op Tour
Lees ook:Luca Brecel blijft met wildcard op Main Tour
Lees ook:Luca Brecel wint eerste Main Tour-partij
Lees ook:Steve Davis speelt Q School (indien nodig)

Eén reactie op “Hoe blijft Luca Brecel op de Main Tour?

  1. RuudK

    Ik denk dat het moeilijk word voor Luca. Persoonlijk had ik liever gezien dat hij onder Engels management had gebleven en iets meer ervaring had opgedaan voor hij op de main tour ging spelen. Heb een paar partijen van Luca gezien en valt op dat hij redelijk ongeïnteresseerd overkomt en belangrijke ballen snel en onnadenkend lijkt te spelen.
    Luca is nog erg jong en heeft zonder twijfel enorm veel talent. Alleen is talent niet genoeg, weet uit ervaring dat er in Engeland velen rondlopen met het zelfde talent en die zelfs de main tour nooit halen.
    Hij heeft om te slagen goede begeleiding nodig en moet mijns inziens ook nog volwassener worden. Dat hij nog erg jong is bleek uit het interview op de BRT tijdens de PTC in Antwerpen. Antwoorden van een jonge knul maar zeker niet van iemand op een leeftijd die druk van en de professionele snookerwereld lijkt aan te kunnen.
    Luca is net als goede wijn, die moet je de kans geven om te rijpen. Doe je dit niet en trek je de fles te vroeg open dan valt de smaak flink tegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.