Toernooiwinst helpt Lisowski aan eindzege PIOS

logo-piosJack Lisowski is dit seizoen de winnaar van de Pontin’s International Open Series in Prestatyn, Wales.

De 18-jarige Engelsman won vandaag het slottoernooi en verdrong na acht events de een jaar oudere Liam Highfield van de koppositie in het PIOS-klassement.

Lisowski, Highfield en de spelers op de plaatsen drie tot en met acht krijgen een ticket voor de Main Tour van de WPBSA volgend seizoen.

Lisowski, bij wie enkele jaren geleden de Ziekte van Hogdkin werd geconstateerd, kreeg vorig jaar het Paul Hunter Scholarship toegekend dat hem in staat stelde in de World Snooker Academy te gaan trainen.

Lisowski en Highfield waren dit seizoen de dominerende spelers in de PIOS. Ze waren al vrij snel verzekerd van een plek bij de eerste acht.

Lisowksi won in juni het openingstoernooi in de finale tegen Highfield, die vervolgens het tweede event op zijn naam schreef.

Vandaag rondde Lisowski zijn PIOS-seizoen in stijl af  door de finale van het slottoernooi met liefst 6-1 te winnen van Justin Astley, onder meer dankzij twee breaks van boven 80.

Astley had trouwens in de eerste ronde een bye gehad omdat zijn beoogde tegenstander Kevin Van Hove, die al kansloos was voor een klassering in de top-8, besloot niet aan te treden.

Kijk hier voor de uitslagen van het slottoernooi en hier voor het PIOS-klassement.

Lees ook:PIOS: toernooizege voor Wilson
Lees ook:PIOS: Highfield nu al bijna zeker van Main Tour
Lees ook:Jack Lisowski verrassende PTC-finalist
Lees ook:PIOS gaat beslissende fase in
Lees ook:Swail en Astley bereiken WK-kwalificatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.