Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien

logo World Snooker (small)De Main Tour blijft groeien: volgend seizoen komen er vijf nieuwe toernooien bij op de kalender van het profsnooker.

De introductie van de Brazil Masters en de terugkeer van de World Cup voor landenteams in Thailand waren al bekend, maar er komen nóg drie nieuwe toernooien bij, schrijft David Hendon vandaag op zijn Snooker Scene blog.

Het gaat om twee rankingevents – een in Azië, een op een nog onbekende locatie – en een invitatietoernooi in China.

Ook het Players Tour Championship keert volgend seizoen terug met opnieuw 12 events.

Dat is goed nieuws, en het wordt zelfs nog beter als je bedenkt dat géén van de bestaande toernooien wordt geschrapt.

Zo blijft ook het World Open voortbestaan, al heeft de BBC laten weten dat event niet meer te zullen uitzenden.

Ook de German Masters, die in februari pas voor het eerst plaatsvindt, is voor volgend seizoen alweer in het schema opgenomen.

Volgens een berekening van Hendon kan een topper volgend seizoen aan 29 toernooien meedoen: negen rankingevents, The Masters, 12 PTC-toernooien en de PTC-finale, de Premier League, de Championship League, de World Cup, en de drie invitatie-toernooien in China (twee) en Brazilië.

Je vindt de officieuze Main Tour-kalender voor 2011-’12 hier.

Druk druk druk…

Lees ook:China In Their Hands: straks 5 rankingevents
Lees ook:Achtste wereldwonder of pr-stunt?
Lees ook:World Snooker schrapt kwalificatie deel Main Tour
Lees ook:Mark Allen: “Main Tour wordt onbetaalbaar”
Lees ook:Extra rankingpunten voor toernooien in China

5 reacties op “Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien

  1. mike

    Als ze skysports of een andere zender bv itv de world open uit te zenden dan zitten ze terug op hun piek met prijze geld denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mike

    Zojuist hebben ze op de world of snooker site de kalender van 2011/2012 gezet 2 opvallende dingen dat invitatie toernooi en er staat ook iets ranking event dat 7 dagen zouw duren ofzo maar verder niks. Dacht nooit dat barry hearn zo snel zouw zijn toernooien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    Goed dat er genoeg toernooien zijn maar het mag wel een beetje beter gespreid worden.Waarom,zoals dit seizoen,4 PTC toernooien in Duitsland?Ik begrijp ook niet waarom Nederland danwel de bond zich niet inzet om 1 van die toernooien naar Nederland te halen.Maar dat zal wel met de financiën te maken hebben.Het lijkt er op dat er een beetje overkill in Duitsland ontstaat met zoveel toernooien.En laten ze iets doen aan die behoorlijk prijzige tickets voor,vooral,de finaledag.Ik heb meer dan eens van die beelden van lege tribunes gezien.Dat kan toch niet echt de bedoeling zijn om het snooker weer op de kaart te zetten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mike

    1 reden duitsland is meer dan vier keer zo groot kwa inwonersaantallen dan nederland en ik denk dat het er net iets populairder is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Simon

    Populariteit is inderdaad belangrijk. Sponsors regelen is in Duitsland eenvoudiger, er zijn mensen die iets willen organiseren, snooker is in Duitsland weer aan een enorme opmars bezig, in Nederland jammer genoeg juist het tegenovergestelde.

    Het dal in inkomsten in de horeca heeft echt niet alleen te maken met het ingestelde rookverbod; ik denk dat het best zo kan zijn dat mensen die nu nog snookeren of poolen, er de brui aan geven als er weer volop gerookt gaat worden in de speelgelegenheden, terwijl het gros van de gestopte spelers niet meer terugkomt. We’ll see.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.