“Ronnie in eigen achtertuin verslagen”

Volgens Mark Selby was 90 procent van de ruim 2000 bezoekers in de Wembley Arena op de hand van zijn tegenstander. Toch versloeg hij titelverdediger Ronnie O’Sullivan vannacht in een ware thriller met 10-9 en won de PokerStars.com Masters voor de tweede keer.

“Ik speelde in het hol van de leeuw. Ronnie is een van de beste spelers aller tijden. Hem verslaan in elk toernooi is een grote prestatie, maar hem verslaan in zijn eigen achtertuin is ongelooflijk”, zegt Selby op worldsnooker.com.

De Jester from Leicester zegt dat hij zich “dead and buried” voelde toen O’Sullivan de stand op 9-6 bracht. “Maar toen het 9-9 werd, had ik meer zelfvertrouwen. Ik wist dat slechts één goede kans nodig zou hebben.”

masters - o'sullivan-selby 2nd session

…O’Sullivan op weg naar een 9-6 voorsprong, maar Selby zou nog gaan winnen…

Dat het nog 9-9 werd, was het gevolg van twee beslissende missers van O’Sullivan in frame 18. Hij leek op weg zijn 10-8 triomf van vorig jaar te gaan herhalen, maar miste in de kleuren-clearance geel vanaf z’n spot.

Even later liet O’Sullivan ook zijn volgende kans liggen toen hij groen vanaf de spot miste, al was de hoek dit keer een stuk lastiger dan bij de gele.

masters - selby trophy

…Lange tijd had Selby de Masters-trofee niet in zicht…

“Ik moet naar het grote geheel kijken en ik heb mezelf deze week verbaasd door de finale te halen”, aldus de onttroonde kampioen, die in zijn negende finale een vijfde Masters-titel misliep.

“Er waren maar zes of zeven frames in deze partij waarin ik speelde zoals je van een professional mag verwachten. Het was lastig”, aldus O’Sullivan, die twee jaar geleden de Welsh Open-finale tegen Selby al eens na een 8-5 voorsprong met 9-8 verloor.

“Mark is net als mezelf: hij speelt of heel goed, of heel slecht. Je kunt hem niet vergelijken met bijvoorbeeld John Higgins of Neil Robertson, die heel constante spelers zijn.”

Volgens O’Sullivan kan hij maar moeilijk omgaan met de afwisseling tussen hoogte- en dieptepunten in zijn snookercarrière en probeert hij die zoveel mogelijk uit te vlakken.

Being hot and cold made me depressed … De frustratie is, dat als ik alles op een rijtje zou hebben, ik al deze spelers zou verslaan. Ik zou ze slopen.”

(foto’s O’Sullivan & Selby © Eurosport Player)

Lees ook:Antwerp Open: Selby klopt O’Sullivan wéér na comeback
Lees ook:Welsh Open: Selby ontsnapt tegen Baird
Lees ook:The Masters: O’Sullivan neemt voorschot op titel
Lees ook:German Masters: Maguire zet O’Sullivan op achterstand
Lees ook:Welsh Open: Kleine voorsprong voor Ding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.