Welsh Open: Selby ontsnapt tegen Baird

Nummer 1 tegen nummer 83. Duidelijke zaak, zou je denken. Toch had Mark Selby vanavond alle moeite met Sam Baird op het 888真人 Welsh Open in Newport.

Baird was in frame zes twee pots verwijderd van een 4-2 overwinning, maar hij miste blauw terwijl hij daarna ook roze nog nodig gehad zou hebben.

Selby greep die kans aan om op 3-3 te komen, en wist ook de decider na het nodige nagelbijten naar zich toe trekken en dus de partij met 4-3 te winnen.

…Selby wint de decider en voorkomt een verrassend verlies tegen Baird…

Selby speelde geen goede partij maar kwam wel twee keer op voorsprong. Baird maakte beide keren gelijk en liep daarna uit naar 3-2.

Hij verzuimde om het karwei af te maken in het volgende frame, maar kreeg nog wel kansen om het Selby lastig te maken in het slotframe.

Selby was niet in staat om het af te maken: hij miste zwart vanaf de spot toen hij 51 voor stond met nog 51 op tafel. Baird pakte drie keer rood-zwart, maar was tussendoor een keer in-off gegaan en had vanaf dat moment dus een snooker nodig.

Hij legde er een paar, maar Selby was niet tot een misser te verleiden. Uiteindelijk potte Selby groen nadat die na een te zachte safety voor een middenpocket was blijven liggen.

…Gould maakt deze plant en gaat Ebdon met 4-2 verslaan…

In de tweede ronde zal Selby donderdagavond uit het spreekwoordelijk andere vaatje moeten tappen, want dan is Martin Gould zijn opponent.

Terwijl Selby worstelde met Baird, versloeg Gould vanavond Peter Ebdon met 4-2.

Diezelfde score kwam in de uitgelopen middagpartij tussen Stuart Bingham en Mark King op de borden. Bingham vervolg het toernooi donderdavond tegen Judd Trump.

Morgen wordt de eerste ronde voltooid en komen Ronnie O’Sullivan, Mark Allen (vanaf 14 uur), Matthew Stevens en Stephen Maguire (niet voor 15 uur) in actie.

Voor uitslagen en speelschema kun je terecht bij World Snooker.

[pictures Mark Selby & Martin Gould © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Welsh Open: Trump, Selby completteren kwartfinales
Lees ook:WK: Selby makkelijk verder, Bingham op voorsprong
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 6
Lees ook:Bingham is Australian Open-titel alweer kwijt
Lees ook:Welsh Open: Hendry verrast Robertson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.