Antwerp Open: Selby klopt O’Sullivan wéér na comeback

Mark Selby is de nieuwe Antwerp Open-kampioen. Hij versloeg vanavond in de finale in de Lotto Arena Ronnie O’Sullivan na een 1-3 achterstand met 4-3.

Ook in de decider kwam Selby van een achterstand terug. O’Sullivan miste bij zijn eerste kans op 36 zwart vanaf de spot. Selby scoorde toen een beslissende 77.

Het is niet voor het eerst dat Selby een finale tegen O’Sullivan vanuit een schier kansloos lijkende achterstand nog weet te winnen. Eerder deed hij het op het Welsh Open in 2008 (van 5-8 naar 9-8) en op The Masters in 2010 (van 6-9 naar 10-9).

european tour 2013 7 - selby trophy 2

…Selby wint in Antwerpen, zijn vijfde PTC-zege…

Voor Selby was het al de vijfde eindzege in een PTC-toernooi, een record.

De nummer 2 van de wereld had dit seizoen nog geen titel gewonnen, maar lijkt nu op tijd in vorm te komen voor het UK Championship en The Masters.

Op die beide majors is hij de titelverdediger. Ook bij het al op dinsdag startende, nieuwe toernooi Champion of Champions is een een van de favorieten.

european tour 2013 7 - selby-o'sullivan 2

…Selby werkt een 1-3 achterstand weg en wint van O’Sullivan, 4-3…

O’Sullivan kende de betere start. Hij opende met een 74 om het eerste frame te winnen en had kansen op 2-0 nadat Selby een simpele frameball miste.

Het werd toch 1-1, maar O’Sullivan kwam weer op voorsprong met een break van 54 en won ook het vierde frame waarin Selby eerst met een 56 de leiding had genomen.

Daarna waren de rollen echter omgekeerd. Je kunt niet zeggen dat Selby zijn opponent met tactische foefjes uit zijn spel haalde – hij stond gewoon heel goed te spelen.

european tour 2013 7 - o'sullivan-selby 2

…O’Sullivan begint sterk maar moet de zege aan Selby laten…

Met breaks van 52 en 61 kwam Selby op 2-3, en met een century van 126 maakte hij gelijk.

In het slotframe kreeg hij tot zijn eigen verbazing, zoals hij na afloop volmondig toegaf, nog een kans toen O’Sullivan verrassend een zwarte bal miste.

“Vanaf 3-1 achter speelde ik echt goed”, zei Selby op Eurosport tegen mede-organisator Chris Henry. “Ik gaf niet op maar dacht niet dat ik nog een kans zou krijgen in de decider.”

[pictures Mark Selby & Ronnie O'Sullivan © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Welsh Open: Kleine voorsprong voor Ding
Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:The Masters: Selby wint wéér na achterstand
Lees ook:“Ronnie in eigen achtertuin verslagen”
Lees ook:WK: Selby op voorsprong na bizarre sessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.