Welsh Open: Kleine voorsprong voor Ding

Het scorebord staat vanavond op 5-3 als Ding Junhui en Mark Selby hun finale van het 888真人 Welsh Open in Newport gaan hervatten.

De eindstrijd is best-of-17: wie het eerst negen frames wint, pakt de titel.

Selby, de Welsh Open-kampioen van 2008, scoorde twee centuries maar moest alle frames die iets closer waren aan zijn Chinese opponent laten.

…Ding neemt in de middagsessie een kleine voorsprong op Selby…

Selby opende furieus met een 103. Ding leek dat voorbeeld te volgen in het tweede frame, maar strandde onverwacht op 64 toen hij frameball zwart vanaf zijn spot miste.

Selby kon daarvan niet profiteren (1-1), maar nam even later opnieuw een voorsprong toen hij met een 124 de hoogste break van de finale tot nu toe liet noteren.

De Engelsman kreeg zelfs een goede kans op 3-1, maar moest het frame in de eindfase opnieuw aan Ding laten, die dus met 2-2 aan het interval kon beginnen.

Na de hervatting kwam Ding voor het eerst op voorsprong toen hij het scrappy vijfde frame wist te winnen. Hij vergrootte die voorsprong meteen met een break van 90.

…Selby bereidt zich voor op zijn volgende shot in de finale tegen Ding…

Selby maakte er 2-3 van met een serie van 66, maar begint vanavond met twee frames achterstand nadat Ding het slotakkoord speelde met een half-century van 51.

Ding kan vanavond zijn vijfde rankingtitel winnen – en de eerste sinds het UK Championship in 2009 – terwijl Selby op jacht is naar de derde rankingtitel van zijn carrière.

Behalve het Welsh Open in 2008 won Selby afgelopen najaar ook de Shanghai Masters. In die beide finales kwam Selby terug vanuit een achterstand: in Wales tegen Ronnie O’Sullivan (van 5-8 naar 9-8), in Shanghai tegen Mark Williams (van 7-9 naar 10-9).

[pictures Ding Junhui & Mark Selby © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:German Masters: Williams op 5-3, Selby nog kansrijk
Lees ook:Selby overweegt een aanvallende speler te worden
Lees ook:Maguire neemt kleine voorsprong in finale Welsh Open
Lees ook:John Higgins opnieuw Welsh Open-kampioen
Lees ook:Ding Junhui wint Welsh Open-titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.