Selby overweegt een aanvallende speler te worden

Aanval is de beste verdediging. Van dat gezegde lijkt nu ook Mark Selby overtuigd: hij wil een meer aanvallende speler worden.

De tweevoudig The Masters-kampioen schrijft in een blog op zijn eigen website dat hij vaak te behoudend begint aan partijen.

“Meestal ben ik een slow starter, en soms komt me dat duur te staan”, aldus Selby. “Ik ben dan te voorzichtig en probeer geen fouten te maken. Soms speel ik om niet te verliezen in plaats van om te winnen en dat weerhoudt me ervan om mijn beste spel te spelen.”

Volgens Selby is dat echter de verkeerde instelling.

“Je kunt geen wedstrijd verliezen in de eerste twee of drie frames. Ik moet dus relaxed beginnen en proberen op voorsprong te komen in plaats van catch-up te moeten spelen.”

Selby staat erom bekend, dat hij vanuit schier kansloze achterstand nog partijen in winst kan omzetten.

Zijn enige rankingtitel tot nu, het Welsh Open in 2008, won hij door in de finale tegen Ronnie O’Sullivan een 5-8 achterstand in een 9-8 overwinning om te zetten. 

Ook zijn tweede The Masters-titel – opnieuw in een finale tegen O’Sullivan – haalde hij pas binnen na een spectaculaire comeback.

Afgelopen zondag in de finale van de German Masters werkte Selby een 4-7 achterstand weg tot 7-7, maar moest de zege daarna toch aan Mark Williams laten.

Lees ook:Antwerp Open: Selby klopt O’Sullivan wéér na comeback
Lees ook:Welsh Open: Kleine voorsprong voor Ding
Lees ook:World Open: Murphy neemt voorschot op titel
Lees ook:Hendry-White in 1992 een van beste comebacks ooit
Lees ook:Even voorstellen [2/2]: WK-finalist Ronnie O’Sullivan

2 reacties op “Selby overweegt een aanvallende speler te worden

  1. marcel

    Selby hoeft geen aanvallende speler te worden,dat is niet te leren.Snooker heet snooker en geen potten of breakbuilden.Spelers als Hendry of White zijn schaars,ze spelen niet tactisch.Om Ronnie te kunnen verslaan moet je hem van tafel houden dmv tactiek en longpots.Selby geef ik weinig kans als aanvaller.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MLD

    Ik denk dat z’n spel goed genoeg is zoals het is,èèn van de meest allround spelers ever.Hoe die Ding steen voor steen afbrak in Berlijn en in die laatste frame rook dat ie rijp was voor de slacht,het pack via een pot op rood openknalde en zo een match winning break creeerde was geniaal,iedereen lijkt door het vuur te moeten tegen hem.Positioneel is hij ook super creatief.Ik heb hem ook vaak genoeg zodanig aan zien staan ook op de momenten dat het echt moest dat er frame na frame na frame echt geen bal safe lag op tafel,maar ik denk dat dat alleen met zelfvertrouwen te maken heeft,wat er bij hem gedurende een partij/toernooi ingroeit om zo te gaan spelen.Die onbevangenheid om een wedstrijd zo aanvallend te beginnen heb je of heb je niet ik geloof niet dat het voor hem gaat werken,maar we zullen zien.Ik zou hem liever wat sneller en natuurlijker zien spelen ipv dat trage en stijf ogende maar ook dat zie ik niet gebeuren aangezien het zijn speelstijl is en het voor hem werkt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.