German Masters: Maguire zet O’Sullivan op achterstand

Stephen Maguire heeft zijn grootse vorm van de voorbije dagen meegenomen naar de eerste sessie van de finale van de PartyPoker.net German Masters in Berlijn.

De Schot staat na de eerste acht frames met 5-3 voor tegen Ronnie O’Sullivan. Vooral de start van de finale was van bizar hoog niveau – van beide spelers trouwens.

O’Sullivan opende met een 111, en Maguire stelde daar achtereenvolgende centuries van 130, 106 en 128 tegenover en ging dus met een 3-1 voorsprong het interval in.

…Maguire begint straks op 5-3 aan de beslissende sessie tegen O’Sullivan…

Dat heel hoge niveau van het begin vlakte na het kwartiertje theepauze wel iets af, toen bleek dat beide spelers ook wel eens een bal kunnen missen.

O’Sullivan deed dat als eerste. Hij wilde zijn break van 58 voortzetten met een lastige rode om op zwart te kunnen blijven en negeerde een simpele rode naar een middenpocket.

Maguire greep die kans gretig aan en trok ook dat frame naar zich toe op de laatste roze bal, 4-1 – het eerste frame in deze finale zonder century.

…O’Sullivan opent de finale meteen met een century van 111…

Een vergelijkbaar scenario leek zich af te spelen in frame zes, toen O’Sullivan zijn break op 43 zag stranden. Dit keer liet Maguire echter na om dat af te straffen. De Schot miste verrassend groen en bood zo O’Sullivan een nieuwe kans om er 4-2 van te maken.

De laatste twee frames werden gedeeld: eerst kwam Maguire met een break van 55 op 5-2, waarna O’Sullivan de marge weer verkleinde met een fraaie serie van 75.

Met 5-3 kan deze best-of-17 finale straks vanaf 20.30 uur nog alle kanten op.

Ik blijf bij mijn voorspelling dat de mindset straks de beslissing gaat brengen. Maguires eerste zwaaien met de keu en vuistslagen op de tafelrand hebben we reeds gezien…

[pictures Stephen Maguire & Ronnie O'Sullivan © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:German Masters: Maguire vernedert Murphy, 6-0
Lees ook:O’Sullivan vloert Maguire in German Masters-finale
Lees ook:WK: Brecel kan niet stunten tegen Maguire
Lees ook:CoC: O’Sullivan toont karakter tegen Ding

2 reacties op “German Masters: Maguire zet O’Sullivan op achterstand

  1. HDB

    Sterk dat Maguire zijn vorm kan aanhouden! Persoonlijk ben ik eerder voor O’Sullivan, maar ik zou het evengoed Stephen gunnen :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Immie

    Ronnie heeft voor hetere vuren gestaan, vaker dan Maguire dat heeft. Ik denk daarom dat Ronnie vanavond zeer sterk gaat spelen en er met de titel vandoor gaat. Dat zou ook mijn voorkeur zijn :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.