Topsnooker met een oogafwijking

Altijd gedacht dat je om te snookeren goede ogen moet hebben? Mis! Zelfs met een forse oogafwijking kun je nog een behoorlijke partij spelen. Kijk maar naar Stephen Maguire, de Schotse nummer twee van de wereldranglijst. Hij heeft jarenlang – niet zonder succes – met een onscherp zicht gespeeld maar heeft nu toch een laserbehandeling ondergaan, zo vertelt hij Snooker Scene.

Vrijwel niemand in het snookerwereldje wist van Maguires oogprobleem. De 29-jarige Schot, die vier rankingtitels achter zijn naam heeft, had een bril nodig om auto te rijden en tv te kijken. Maar hij kon nooit wennen aan de speciale snookerbrillen met omgekeerde glazen, waarmee Dennis Taylor beroemd werd in de jaren tachtig.

Afgelopen seizoen werden de problemen erger. ”Ik wist dat mijn zicht niet zo scherp was als zou moeten en ik moest me extra concentreren om de pockets te zien”, aldus Maguire, na de laserbehandeling helemaal tevreden met het resultaat: “Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Het verhaal van Maguire doet me een beetje denken aan Rini van Bracht, de legendarische driebander uit Waalwijk. Hij verloor bij een ongeluk aan één zijde 90 procent van zijn gezichtsvermogen. Daardoor kon Van Bracht nauwelijks diepte zien. Toch was hij in de jaren tachtig en beginjaren negentig een van ‘s werelds beste driebanders. Hij werd zelfs tweevoudig wereldkampioen. Dat moet Maguire dan toch zéker lukken, zou je denken.

Lees ook:Judd Trump neemt voorschot op WK-titel
Lees ook:The Masters: King schakelt titelverdediger Selby uit
Lees ook:“Ronnie in eigen achtertuin verslagen”
Lees ook:Stephen Maguire wint laatste PTC-event
Lees ook:PTC 12: Joe Perry en Stephen Maguire in finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.