Stephen Maguire wint laatste PTC-event

In een vlotte finale met in elk frame een break boven de 60 heeft Stephen Maguire vanavond het twaalfde en laatste PTC-event van het seizoen gewonnen.

De Schot versloeg Joe Perry met 4-2 en won zodoende voor het eerst een PTC-titel. Perry verloor al zijn tweede PTC-finale – eerder gebeurde dat tegen Ronnie O’Sullivan.

Alle zes frames werden beslist door een hoge break, waarbij Maguire in het openingsframe al de toon zette door dicht bij een maximumbreak te komen.

…Maguire mist de 147 maar wint de finale wel van Perry, 4-2…

Was dat gelukt, dan was PTC 12 het eerste proftoernooi geweest met drie maximums. Eerder scoorden Matthew Stevens en Ding Junhui wel de perfecte break.

Maar Maguire miste op 105 de veertiende zwarte bal toen hij meteen de laatste rode wilde lostikken van roze. In frame twee liet de Schot er een break van 77 op volgen, 2-0.

Perry kon pas in frame drie zijn allereerste bal potten, maar maakte toen wel meteen een break van 63. Met een 93 bracht Maguire de marge weer snel op twee, 3-1.

Perry kwam nog een keer dichterbij met een break van 75, maar Maguire wist frame zes – en dus de partij – naar zich toe trekken met een serie van 62.

Voor Maguire was het de eerste rankingtitel sinds het China Open in 2008.

“Dit was het beste wat ik het hele event heb gespeeld. Mooi om dat in de finale te doen”, vertelde Maguire na afloop aan Eurosport-commentator Rolf Kalb.

Over de gemiste 147 zei hij dat het de zenuwen waren.

“Ik was cueing well. Na de vijfde zwarte bal dacht ik dat ik de maximum wel zou gaan halen maar even later werd ik toch nerveus”, aldus de Schot.

Daarmee kreeg PTC 12 toch nog een waardig slot, nadat het toernooi door een organisatorische blunder (de vloer van de speelzaal in Fürstenfeldbruck bleek slechts één snookertafel te kunnen dragen) in tweeën gesplitst moest worden.

Players Tour Championship 12
[Fürstenfeldbruck, 6-8 januari 2012]

Kwartfinales:
Stephen Maguire – Andrew Higginson 4-0
Stephen Hendry – Michael Holt 4-3
Joe Perry – Ricky Walden 4-1
Martin Gould – Mark Allen 4-3

Halve finales:
Maguire – Hendry 4-3
Perry – Gould 4-0

Finale:
Maguire – Perry 4-2

[picture Stephen Maguire © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC 12: Joe Perry en Stephen Maguire in finale
Lees ook:Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Maguire en Hendry completteren halve finales PTC 12
Lees ook:Robertson en Hendry de grote winnaars
Lees ook:Championship League: Maguire op koers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.