Judd Trump neemt voorschot op WK-titel

Met het winnen van de laatste drie frames heeft Judd Trump het eerste deel van de finale van het Betfred.com wereldkampioenschap op 10-7 afgesloten.

De 21-jarige Engelsman heeft morgen nog acht frames nodig om zijn eerste wereldtitel in de wacht te slepen. John Higgins is nog elf frames verwijderd van zijn vierde triomf.

Trump dankt zijn voorsprong aan het feit dat zijn breakbuilding beter verzorgd is dan dat van Higgins, die in de eerste 17 frames niet boven een serie van 64 uit kwam.

…Trump neemt een 10-7 voorsprong mee naar de slotdag van de WK-finale…

Trump daarentegen scoorde twee centuries (102 en 103) en was aanvallend de sterkere speler. Hij benutte de kansen beter en maakte minder onnodige missers.

Na de 4-4 van de middagsessie begon Higgins goed. Hij won het eerste frame van de avond met een break van 60 en leek op weg naar 6-4, maar zijn break strandde op 45 door een kick op de groene bal.

Vanaf dat moment nam Trump het commando over. Hij pakte dat frame nog en gunde Higgins geen enkel punt in de beide volgende frames, 7-5.

…Higgins heeft meer hoge breaks nodig om Trump te kunnen verslaan… 

Na het interval was de betere start opnieuw voor Higgins, die twee frames elk met een break van slechts 31 wist binnen te halen, 7-7.

Uiteindelijk pakte Trump toch de voorsprong waar hij recht op, won de laatste drie frames en gaf Higgins het nodige mee om vannacht over na te denken.

Drie frames is een mooie buffer voor Trump, maar juist tegen Higgins is dat geen enkele garantie op een goede afloop. De Schot staat bekend om zijn nooit-opgeven-mentaliteit.

Ook is het interessant om te zien of Trump naarmate het einde van de finale in zicht komt, even relaxed kan blijven spelen.

Natuurlijk is het WK voor hem als qualifier al méér dan geslaagd, maar als je zó dicht bij de wereldtitel komt, moet het toch een keer gaan kriebelen, zou je denken.

[pictures Judd Trump & John Higgins © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC in Sofia: Trump neemt revanche op Higgins
Lees ook:Higgins neemt voorschot op Hainan Classic-titel
Lees ook:Shanghai Masters: Trump leidt al met 7-2 in finale
Lees ook:Williams en Trump met anderhalf been in halve finales
Lees ook:Williams zet grote stap op weg naar UK-titel

Eén reactie op “Judd Trump neemt voorschot op WK-titel

  1. Marcel

    Trump op voorsprong dat wel maar Higgins heeft het nog niet eens zo slecht gedaan,en dat met een hoogste break van 64 knap werk.
    Als Higgins ook nog eens goed gaat spelen wordt het een mooie finale.
    Higgins wint nipt denk ik,puur op routine en ervaring.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.