Crucible Curse strikes again

Ook dit jaar heeft de Crucible Curse weer toegeslagen. Nog geen enkele speler is er ooit in geslaagd zijn eerste titel succesvol te verdedigen. Ook Stuart Bingham slaagde daar niet in, doordat hij vanavond in de eerste ronde van het wereldkampioenschap in Sheffield verloor van Ali Carter. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Een ontzettend spannende wedstrijd, die gewoon een decider verdiende! Carter ging met een kleine voorsprong van 5-4 de tweede sessie in. De titelverdediger wist het eerste frame te pakken, waardoor de score weer gelijk op ging, maar met een 69-break liep Carter weer een frame uit. De twee frames daarna wist hij ook op zijn naam te schrijven, onder meer met een 52- en een 58-break.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Dan vecht Bingham terug en weet hij de voorsprong zelfs terug te pakken, door breaks te scoren van 88, 68 en 113. The Captain dwingt dan de decider toch af door een 102-brak te scoren. In dat laatste frame weet Carter met een goed kat-en-muis-spel score aan zijn kant te krijgen. Bingham stribbelt nog even tegen en probeert door snookers te leggen toch zijn titel nog even te behouden, maar na een snooker van Carter is het dan toch over omdat Bingham de bruine bal midden op tafel laat liggen.

Een mooi resultaat voor Carter, wat hem weer de broodnodige punten en prijzengeld oplevert. In de volgende ronde treft hij Stephen Maguire of Alan McManus. De tweede sessie van die wedstrijd wordt morgen om 15.30 uur gespeeld.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Marco Fu wist daarentegen eenvoudig de tweede ronde te bereiken. Na de eerste sessie leidde hij met 6-2, in de tweede sessie wist Ebdon geen druk meer uit te oefenen, het eerste frame van de tweede sessie scoorde hij zelfs geen punten. Ebdon probeerde daarna nog wel een graantje mee te pikken, maar Fu was te sterk en maakte met twee 71-breaks de wedstrijd af.

Fu zal in de volgende ronde de winnaar treffen van de wedstrijd tussen Anthony McGill en Shaun Murphy. De laatstgenoemde leidt daar met 5-4, de beslissende sessie is morgen om 11.00 uur.

Lees ook:WK: Bingham door, Carter op voorsprong
Lees ook:WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill
Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert
Lees ook:WK: Bingham op voorsprong tegen Trump
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op riante voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.